Romania
Destinatie
30 aug
Data Plecare
1 Zi
Zile
Oferta proprie
Tip Oferta
1

Ziua 1, 30 august 2020

Plecare dimineata la ora 05.00 de la Palatul Culturii. Ne indreptam spre Manastirea Sihastria Putnei, loc de pustnicie inca din secolul al XV-lea pentru calugarii putneni. Constituie un izvor de duhovnicie dar si de sfinti in patericul romanesc, printre care si Sf Sila, Paisie si Natan. Tot aici este inmormantat si vrednicul de pomenire, IPS Pimen. Participam la Sf Liturghie. Aprindem o lumanare la iubitorul de Bucovina, Episcopul Pimen. Ne inchinam la moastele Sf Sila, Natan si Paisie. Apoi, plecam spre chilia Sf Daniil Sihastru, cel ce l-a povatuit pe slavitul Voievod Stfena cel Mare si Sfant. Si, fireste, plecam genunchii intr-o rugaciune de ocrotire pentru tara noastra, la mormantul marelui domnitor in Manastirea Putna, pe care a si ctitorit-o. Ne intoarcem spre sud, si daca vor fi conditiile prielnice, intram in Catedrala Arhiepiscopala de la Suceava, unde se afla moastele Sf Mc Ioan cel Nou, ocrotitorul Moldovei inca de pe vremea musatinilor. Coboram pe plaiuri botosanene si poposim la Manastirea Vorona, ce ne aduce aminte de schimnicii rusi din Poiana cu ciori (vorona in slava veche inseamna cioara). Tot aici, a fost frate de manastire si Patriarhul Teoctist; chilia lui fiind transformata in muzeu. Ulterior, ne adancim mai mult in pustnicia de odinioara a locurilor si ne oprim la Manastirea Sihastria Voronei, infiintata in urma vietuirii Sf Onufrie, ucenic al Parintelui Paisie Velicicovski. Seara, ajungem si la ultimul popas, Manastirea Zosin, amintita inca din sec al XVIII-lea, ce se inalta acum printr-o constructie noua, deosebit de frumoasa.
145.00 lei

Include:

- transport licentiat conform noilor reglementari de securitate
- ghid de turism

Nu Include:

- alte servicii ce nu sunt cuprinse la rubrica Pretul include

Note:

Excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 21 zile înaintea plecării.
Tariful este stabilit pentru un număr minim de 45 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat .
Categoria unitatilor de cazare este cea atribuită în Romania.
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptie; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre pelerin direct la receptie , asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar, frigider, seif, etc); solicitati receptionerului in momentul cazarii informatii asupra acestor aspecte.
Agentia este exonerata pentru neindeplinirea partiala/totala a programului datorata situatiilor sociale, naturale, cazurile de forta majora, etc
Prezentul document constituie parte din contract.
Documente necesare : carte de identitate

Pelerinaj Sihastria Putnei din Iasi