Serbia
Destinatie
7 mai 2020
Data Plecare
7 Zile
Zile
Tur Operator
Tip Oferta
1

Ziua 1, 7 mai 2020

Plecarea se va face din fata Palatului Culturii Iasi la ora 06.00. Prezentarea la imbarcare se va face cu o jumatate de ora inainte. Traversam frumoasele plaiuri din Romania, ajungand seara la Timisoara. Cazare Timisoara
2

Ziua 2, 8 mai 2020

Mic dejun. Traversam granita romana-sarbeasca pe la Stamora - Moravița și ajungem în capitala Serbiei, Belgrad. Vizitam Cetatea Kalemegdan, bucurându-ne de priveliștea deosebită a confluenței râurilor Sava și Dunăre. În cetate se afla biserica Ružica cu hramul Nașterea Maicii Domnului, o frumoasă biserică aflată în interiorul zidurilor Cetății Kalemegdan, dar si Biserica Sveta Petka, asa cumu o numesc sarbii pe Sf. Cuv. Parascheva de la Iași, ce are in interior cu un izvor tămăduitor. Coborand in oras poposim la Biserica Sfântului Apostol și Evanghelist Marcu . Imensa biserică cu cinci cupole, bazată pe modelul Mănăstirii Gracanica din Kosovo, adăpostește mormântul împăratului Dušan „Mighty“. Simbolul orasului Belgrad este Catedrala Sf. Sava, ce s-a ridicat pe locul unde au fost arse moaștele Sfântului Sava , si este considerată a fi una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume. Nu departe de Belgrad, de agitatia orasului, se afla Mănăstirea Rakovica , inchinata Sf Arh Mihail și Gavriil, si este cunoscuta ca fiind locul unde a fost hirotonit ca diacon Sfântul Nicolae Velimirovici si Parintele Tadei ca si ieromonah, si de asemenea, aici se afla mormantul Patriarhului Pavle , figura emblematica a contemporaneitatii sarbesti. Cazare Belgrad.Cazare la Hotel 3* în Belgrad
3

Ziua 3, 9 mai 2020

Mic dejun. Dimineata plecam spre o zona de spiritualitate a ortodoxiei sarbesti, si anume Fruska Gora, unde vom admira priveliștea muntelui. Aici sunt peste 15 mănăstiri construite. Ne vom incantaa cu trei dintre ele. Manastirea Novo Hopovo , fondata in sec. XIII, detine o particica din moaștele Sf. Teodor Tiron, mucenic din sec. III-IV. Manastirea Grgeteg , ctitorita in sec. XV, se mandreste cu o copie a icoanei Maicii Domnului Trichiroussa de la Mănăstirea sarbeasca Hilandar din Athos. Mănăstirea Krušedol, datata din sec. XIII, detine moaștele Sfintei familii Branković și mormintele unor domnitori sărbi. Continuăm drumul spre Sremski Karlovci , un mic oraș baroc pe malul Dunării, renumit pentru vinurile de calitate. Vizităm Catedrala Ortodoxa din Sremski Karlovci, unde se afla un vestit sfant local, si anume Sf. Arsenie Sremac. Tot aici intram in Mănăstirea Vovidenia, si putem sa ne inchinam la o particica din moaștele Sf. Nectarie de Eghina. Cazare Belgrad.
4

Ziua 4, 10 mai 2020

Mic dejun. Parasim capitala sarbeasca si o pornim spre estul tarii. Ajungem la Mănăstirea Vitovnica , datat din sec. XIII, unde este mormântul arhicunoscutului Stareţ Tadei, prieten de-al Parintelui Cleopa de la Manastirea romaneasca Sihastria. Ne indreptam spre sud, si ajungem la, Mănăstirea Manasija , ctitorie a dinastiei Nemanja din sec. al XV-lea, aici aflandu-se moaștele Sf. Domnitor Ștefan al Serbie. Ultimul popas il facem la Mănăstirea Ravanica , unde ne inchinam la inca un membru al familiei Nemaja, si anume Sf. Cneaz Lazăr al Serbiei. Tot aici se afla si mormântul Cuviosului Romil Sinaitul. Cazare Čačak / Kraljevo.
5

Ziua 5, 11 mai 2020

Mic dejun. In a cincea zi de Pelerinaj Serbia 2020, ajungem la Mănăstirea Zica , una din cele mai vechi ctitorii, fiind datata din sec. al XIII-lea. Mănăstirea, împreună cu Biserica Înălțarea Domnului , a fost construită de primul rege al Serbiei, Sfântul Ștefan cel întâi încoronat și primul Arhiepiscop al Bisericii sârbe, Sfântul Sava Ulterior, ne indreptam spre Mănăstirea Studenica , unde se află moaştele Sfântului Simon fratele Sf. Sava, Sfântul Simeon ,tatăl Sf Sava şi Sfânta Anastasia , mama Sf Sava. Este cea mai mare și mai bogată dintre mănăstirile ortodoxe din Serbia, cu cele două biserici renumite: Biserica Maicii Domnului și Biserica Sf. Părinți Ioachim și Ana. Ultima oprire pentru această zi este Mănăstirea Sopocani și Biserica Sf. Ap. Petru din Novi Pazar. Importanta ultimeia se releva prin faptul ca în această biserică, a fost botezat Sf. Simeon Izvorâtorul de mir. Cazare Čačak / Kraljevo.
6

Ziua 6, 12 mai 2020

Mic dejun. Dimineata mergem catre Valjevo unde ne intalnim cu doi mari sfinti ai Serbiei contemporane. Mănăstirea Lelić , aici fiind pastrate spre inchinare moaștele Sf. Nikolae Velimirovici. Manastirea Ćelije, aici aflandu-se moaștele Sfântului Justin Popovici. Pentru a ajungem aici, trebuie sa parcurgem 2 km printr-un peisaj pitoresc forestier. va fi necesara transbordarea in microbuze. Periplul nostru in Serbia se termina aici si ne indreptam spre nord. Trecem pe langa Belgrad. Traversăm granita româno-sarbeasca si ajungem in Orasul Martir al Romaniei. Cazare Timișoara.
7

Ziua 7, 13 mai 2020

Incarcati de tot nectarul duhovnicesc al ortodoxiei sarbesti, traversam Romania si ajungem la iasi spre seara, in functie de trafic si conditiile meteo. Va multumim ca ati fost in Pelerinaj Serbia 2020 !
429.00 

Include:

transport cu autocar clasificat;
6 nopți cazare la Hoteluri 3*/4* ( conform clasificării din țara de destinație) în camere duble și triple cu mic dejun inclus;
preot/însoțitor de grup .

Nu Include:

asigurarea medicală;
mesele de prânz și cină aprox. 7-9 euro /pers.;
intrări la obiective;
transport microbuz Mănăstirea Celije: aprox. 3 euro/pers.;
taxe hoteliere;
cheltuieli personale
supliment single: 115 euro;

Note:

– Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
– Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
– Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
– Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Macedonia si Serbia
– Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
– Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
– Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
- Grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 20 euro/persoană.

Pelerinaj Serbia 2020