Romania
Destinatie
26 mar 2022
Data Plecare
2 Zile
Zile
Oferta proprie
Tip Oferta
1

Sambata, 26 martie 2022

Plecare din Iasi la ora 05.30. Primul popas va fi la Manastirea Bistrita, ctitorie voevodala a lui Alexandru cel Bun. Ne inchinam la Icoana Facatoare de minuni a Sfintei Ana. Traversam Carpatii Orientali prin Cheile Bicazului, loc al granitei dintre romanii din Moldova si romanii din Ardeal, Ne bucuram de frumoasele plaiuri ale Podisului Transilvaniei, si ajungem in Aiud. facem un popas la Schitul Sfanta Cruce ridicat in Rapa Robilor in cinstea tuturor celor ce au suferit si au murit in inchisorile comuniste. Ulterior , ne indreptam spre Manastirea Prislop, unde se gaseste mormantul Parintelui Arsenie Boca. Deasemenea, aici ne inchinam si in Pestera Sfantului Ioan de la Prislop, un pustnic ce a vietuit in secolele trecute. Dupa un popas de cateva ore, parasim acest loc binecuvantat, cununa a acestui Pelerinaj . Incarcati duhovniceste de la acest “izvor” al Manastirii Prislop, continuam spre cazare Hateg / Sebes
2

Duminica, 27 martie 2022

Dimineata pornim de-a lungul Carpatilor Meridionali, admirand cele mai inalte varfuri din Romania, pe partea lor nordica, si ajungem la Manastirea Sambata de Sus, alta locatie ce s-a bucurat de harisma marelui duhovnic, Parintele Arsenie Boca, si nu numai (sa nu uitam de Parintele Teofil Paraian). Trecuta prin multe vitregii ale sortii, inca de la ctitorirea sa de catre Sfantul Domnitor Constantin Brancoveanu, asezamantul monahal de astazi ni se dezvaluie in toata splendoarea acumulata in secolele ce au trecut. Mergem in cimitir si aprindem o lumanare la mormantul Parintelui Bucuriei Teofil Paraian. Ajunsi in Tara Barsei, poposim si la Manastirea Sinca Veche, ce a fost un bastion de ortodoxie de-a lungul istoriei, pe timpul Imparatesei Maria tereza si a generalul Bukow. Continuam drumul printre culmile domoale ale Podisului Transilvaniei. Traversam muntii inapoi spre Moldova prin Pasul Ghimes Palanca, ce a constituit granita Regatului Romania cu Imperiul, loc de inspiratie pentru romanul lui Liviu Rebreanu. Ultimul popas il facem la Schitul Sfantul Apostol Andrei din Comanesti. Ne indreptam spre casa, bucurosi de “nectarul sufletului” adunat in aceste zile de Pelerinaj Prislop 2022.
320.00 lei

Include:

- transport cu autocar clasificat 3* cu aer conditionat, scaune rabatabile, sistem audio-video ;
- 1 noapte cazare la pensiune / hotel de 2-3*;
- ghid de turism;
- preot , lider spiritual de pelerinaj.

Nu Include:

- mesele nespecificate in program ;
- intrarile la obiective ;
- alte cheltuieli ce nu sunt mentionate la Servicii incluse

Note:

Excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 14 zile înaintea plecării.
Tariful este stabilit pentru un număr minim de 45 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat .
Categoria hotelurilor este cea atribuită în Romania.
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptie; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre pelerin direct la receptie , asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar, frigider, seif, etc); solicitati receptionerului in momentul cazarii informatii asupra acestor aspecte.
Agentia este exonerata pentru neindeplinirea partiala/totala a programului datorata situatiilor sociale, naturale, cazurile de forta majora, etc
Prezentul document constituie parte din contract.

Pelerinaj Prislop 2022