Israel
Destinatie
12 iunie 2020
Data Plecare
6 Zile
Zile
Tur Operator
Tip Oferta
1

Ziua 1, 12 iunie 2020

Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 07:50 pentru zbor Bucuresti - Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 10:50 din Bucuresti cu destinatia Tel Aviv, sosire la ora 13:25 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Dupa formalitatile vamale ne incepem Pelerinaj Israel iunie 2020. Urcand coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem in orasul Haifa, port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Ne incantam ochii cu o priveliste panoramica asupra orasului Haifa si a Gradinilor etajate Bahai. Ne indreptam spre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Cazare si cina la hotel 3 stele Nazareth/Tiberias
2

Ziua 2, 13 iunie 2020

Mic dejun. Incepem ziua cu o vizita in orasul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret Biserica a fost pictata de fratii Morosanu in 1977, ceea ce face ca pisania sa fie scrisa si in limba romana. Apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Ne indreptam spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului. Continuam cu Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut predica despre fericiri. Muntele se inalta la 175 m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35 m sub nivelul Marii Mediterane. Optional, se poate face o frumoasa si relaxanta croaziera pe Marea Galilei, asa cum era pe vremea Mantuitorului. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanta se afla Tabgha, loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Cazare si cina la hotel 3 stele in Nazareth/Tiberias.
3

Ziua 3, 14 iunie 2020

Mic dejun. Coboram pe valea Iordanului cu oprire la raul Iordan, locul adevarat al botezului lui Iisus, unde este amenajat pentru binecuvantarea credinciosilor. Apoi vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Ne indreptam spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe baza de saruri de la Marea Moarta, dupa care vom face un scurt, dar relaxant popas la Marea Moarta - lipsita de viata si situata in cel mai jos punct al lumii -420 m. sub oceanul planetar. Plecam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume, unde vom vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne indreptam catre Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare si cina la hotel 4 stele in Bethleem.
4

Ziua 4, 15 august 2020

Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost aflat capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca Tatal nostru; Manastirea Dominus Flevit (Domnul a plans) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta, dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Drumul Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Dupa aceea ne vom indrepta Muntele Sion unde se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Cazare si cina la hotel 4 stele in Bethleem.
5

Ziua 5, 16 august 2020

Dupa micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului din Bethleem, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita Betleemita sau Aparatoarea Bethleemului. La aproximativ 500 m se afla Grota Laptelui, unde, potrivit traditiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Dupa aceea, mergem in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf.Teodosie, Sf. Sofia - mama Sf. Sava, Sf. Evloghia - mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota - mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastirea care dateaza din sec. V si care adaposteste moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeilor, de unde se poate vedea manastirea si locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim in Bethleem pentru a vizita Biserica Campul Pastorilor, locul unde innoptau pastorii, in noaptea in care s-a nascut Pruncul Iisus Hristos. Continuam cu vizita la Biserica Sf. Nicolae. Cazare si cina la hotel 4 stele in Bethleem.
6

Ziua 6, 17 august 2020

Mic dejun. Mergem spre Ierusalim pentru a vizita Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut cel mai mare om nascut dintr-o femeie si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Ne deplasam catre Lod unde se afla biserica ce adaposteste mormantul, lantul cu care a fost legat si o parte din moastele Sf. Gheorghe. Facem un tur de Tel Aviv (orasul primaverii), cel mai modern oras din Israel si apoi ne indreptam catre Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Bucuresti. Decolare din Tel Aviv la ora 18:30, sosire in Bucuresti la ora 21:10. Final Pelerinaj Israel iunie 2020 !
669.00 

Include:

- Bilet avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti si taxe de aeroport
- Insotitor de grup
- Bagaj de mana (7 kg) si bagaj de cala (23 kg)
- 5 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri de 3/4*
- Intrarile la obiectivele turistice
- Transport autocar clasificat in Israel conform programului
- Preot insotitor din partea agentiei
- Ghid local vorbitor de limba romana
- Transfer cu autocar din Bacau/Moldova catre aeroportul Otopeni

Nu Include:

- Casti / Tips & porter pentru ghizi locali in Israel: 30 Euro/pers. (se achita la inscriere)
- Taxiul la Muntele Tabor: 10 Euro/pers. (se plateste in Israel)
- Taxiul la Manastirea Sf. Sava: 10 Euro/pers. (se plateste in Israel)
- Mesele de pranz
- Excursie cu vaporasul la Cana Galilei: 10 Euro/pers. (se plateste in Israel)
- Deplasare nocturna la Sfantul Mormant: 15 Euro/pers. (se plateste in Israel) grup minim 40 pers.
- Asigurarea medicala si storno

Note:

Excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 30 zile înaintea plecării.
Tariful este stabilit pentru un număr minim de 45 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat cu cate 20 euro de persoana pentru fiecare 5 pasageri minus .
Asigurarea medicală este obligatorie. Asigurarea storno este recomandata.
Categoria hotelurilor este cea atribuită de ministerul de resort din Israel.
Programul pe zile şi ordinea vizitelor se pot modifica, in functie de situatiile locale.
Documentul necesar călătoriei: paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii.
În cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, agenţia nu işi asumă responsabilitatea.
Compania aeriană, poate modifica fara justificari prealabile orarul de zbor, caz în care veţi fi anunţaţi.
Taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania de zbor fara acordul agentiei, ceea ce poate modifica pretul excursiei.

Pelerinaj Israel iunie 2020