Grecia
Destinatie
12 aug 2020
Data Plecare
9 Zile
Zile
Tur Operator
Tip Oferta
1

Ziua 1, 12 august 2020

Plecare din Bacau Parcare Stadion Municipal, orele 15:30 si Bucuresti orele 20:30, parcare Gara de Nord la coloane (visa-vis de Ministerul Transporturilor) pe ruta Bucuresti - Ruse - Sofia - Promachonas cu traversare Bulgaria noaptea.
2

Ziua 2, 13 august 2020

Sosire in Grecia in cursul diminetii. Salonic este cel de-al doilea oras ca marime a Republicii Elene, unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie si ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie - Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia, Catedrala Metropolitana , unde se gasesc moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Ne bucuram de un tur cu autocarul : Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d.Hr. de Imparatul Galeriu) - cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb - simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. Mergem la Souroti pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul si reculegere la Mormantul Cuv. Paisie Aghioratul precum si la Moastele Sf. Arsenie Capadocianul (BONUS). Cazare hotel 3* Salonic.
3

Ziua 3, 14 august 2020

Mic dejun. Plecam spre Igoumenitsa. Trecem cu feribotul cu imbarcare la ora 11:15 si sosim in insula Corfu la ora 13:00. Vizitam frumoasa capitala a insulei si ne vom inchina in Biserica Sfantului Spiridon, ocrotitorul insulei. La ora 16:45 ne imbarcam pe feribot (aproximativ 1,45 h) si revenim in portul Igoumenitsa. Debarcare la ora 18:30. Ne deplasam spre cazare. Cazare hotel 3* zona Igoumenitsa.
4

Ziua 4, 15 august 2020

Mic dejun. Ne indreptam spre Patras, traversand Podul Rio- Antirio. Ajunsi in vechea cetate a Patarelor, ne vom inchina la moastele Sf. Apostol Andrei, cel intai chemat, Apostolul romanilor. Timp liber pentru plaja. Cazare hotel 3* Patras.
5

Ziua 5, 16 august 2020

Mic dejun la pachet. Ne indreptam spre Killini. Luam feribotul spre Kefalonia cu imbarcare la ora 06:30. Ajungem in Poros (Kefalonia) la ora 08:00. Ne indreptam spre Markopoulos unde participam la slujba in Biserica Maicii Domnului careia i se inchina serpii apoi la Biserica cu Crinii Maicii Domnului. Dupa amiaza mergem la Manastirea Sf. Gherasim izgonitor de demoni, unde se afla si maicute romance. Revenim cu feribotul la Killini, cu imbarcare din portul Poros la ora 17:00 si debarcare pe continent la ora 18.30. Cazare hotel 3* Patras.
6

Ziua 6, 17 august 2020

Mic dejun. Ne indreptam spre Canalul Corint. Scurt popas pentru fotografii. BONUS: Ne inchinam la Manastirea Sf. Patapie din Loutrakis. Continuam deplasarea spre Atena. Tur de oras (din autocar), cu prezentarea principalelor obiective turistice din centrul istoric: Acropolis, Parlamentul, Piata Syntagma; ne indreptam spre Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel: Pe Cel pe care voi, necunoscandu-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu voua). Este posibil sa prindem si schimbarea Garzii Evzoni din fata Parlamentului in Piata Syntagma. BONUS: vizita la Mitropolia din Atena. Cazare hotel 3* Atena.
7

Ziua 7, 18 august 2020

Mic dejun. Mergem apoi spre Pireu cel mai mare port al Greciei. Luam feribotul spre Insula Eghina, cu imbarcare la ora 09:00 si debarcare in Aeghina la ora 10:30. Vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Manastirea cu moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul (vindecator de cancer si alte boli grave). Ne intoarcem cu feribotul la ora 14:45 spre Pireu , si ajungem in Atena la 16:15. Continuam deplasarea si ne indreptam spre Nea Makri, unde vizitam si ne inchinam la moastele Sf. Efrem cel Nou - numit si Grabnic ajutator in toate nevoile, ce a fost canonizat dupa jumatate de mileniu, in 2011. Trecem podul spre Insula Evia. Cazare hotel 3* Insula Evia.
8

Ziua 8, 19 august 2020

Mic dejun. Primul popas spre inchinare va fi la Biserica cu moastele intregi ale Sfantului Ioan Rusu. Vizitam Manastirea Cuviosului David. Ne imbarcam pe feribot Agiokampos - Glyfa. Revenim pe continent si vizitam pe drum (BONUS) Manastirea Kato Xenia care adaposteste Icoana facatoare de minuni Kato Xenia, posibil pictata de Sf. Evanghelist Luca si doua parti din Braul Maicii Domnului. Vizitam Manastirea sapata in stanca a Sf. Paraskevi pe Valea Tembi. Cazare hotel 3* Salonic.
9

Ziua 9, 20 august 2020

Mic dejun. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas - Sofia - Ruse - Giurgiu - Bucuresti - Bacau. Pe traseu (optional: 15 Euro), vizitam Manastirea Sf. Ioan de Rila, intemeiata in sec al X-lea de catre Sf. Ioan Rilski, ocrotitorul poporului bulgar. Calatorim si noaptea. Sosire in Bucuresti/ Bacau, functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.
480.00 

Include:

- Transport cu autocar licentiat
- Vizitele cuprinse in program
- 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*
- Ghid insotitor din parte agentiei
- Taxe feribot: Killini - Poros, Pireu - Aeghina - Pireu, Agiokampos - Glyfa, Igoumenitsa - Ins. Corfu - Igoumenitsa
- Excursiile la Manastirea Kato Xenia, Mitropolia din Atena, Manastirea Sf. Patapie din Loutrakis, Souroti - Sf. Paisie Aghioritul

Nu Include:

- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Asigurare medicala si storno
- Taxa feribot in interior insula Kefalonia (cca. 3 Euro/pers.)
- Taxele de oras (se achita la receptia hotelurilor)
- Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse

Note:

Excursii optionale
- Excursie si vizita la Manastirea Rila din Bulgaria: 15 Euro/pers. (min. 40 platitori)

Excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 30 zile înaintea plecării.
Tariful este stabilit pentru un număr minim de 45 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat cu cate 20 euro de persoana pentru fiecare 5 pasageri minus .
Asigurarea medicală este obligatorie.
Categoria hotelurilor este cea atribuită de ministerul de resort din tara de destinatie.
Programul pe zile şi ordinea vizitelor se pot modifica, in functie de situatiile locale.
Documentul necesar călătoriei: carte de identitate sau pasaport valabil la data întoarcerii.
În cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, agenţia nu işi asumă responsabilitatea.

Pelerinaj Grecia in Kefalonia