Grecia
Destinatie
12 mai 2021
Data Plecare
8 Zile
Zile
Oferta proprie
Tip Oferta
1

Ziua 1: miercuri, 12 mai 2021

Plecare din Iasi ora 05.00. Traversam granita romana-bulgara trecand pe langa orasul Plevna, ce a fost teatrul luptelor in Razboiul de Independenta din 1877. Daca timpul ne permite, putem intra la Manastirea Basarabov, ridicata pe locul de langa apa Lomului, unde au fost gasite sfintele moaste ale Sf Cuv Dimitrie. Cazare Sandanski/ Serres.
2

Ziua 2: joi, 13 mai 2021

Mic dejun. Tranzitam frontiera bulgaro-greaca si primul popas il facem in Tesalonic, cel de-al doilea oras al Greciei ca marime, si capitala a regiunii macedonene. Incepem turul cu o oprire la Catedrala Sf Dimitrie, o constructie ce a suferit inca din secolul al IV lea multiple modificari, datorate intemperiilor vremurilor. Apoi trecem pe langa Agora (continuata cu Forumul Roman, ca loc central al citadelei), Bey Hamam (baile turcesti), Biserica Achiropeitos (una dintre cele mai autentice cladiri de secol V), Arcul lui Galeriu (ridicat de imparat in cinstea victorie impotriva persilor), Rotonda (biserica crestina ce a fost proiecatata sa fie mausoleu al imparatului), Palatul imperial al lui Galeriu, Turnul Alb, Statuia lui Alexandru Macedon. Ne indreptam spre Surouti, unde este Manastirea Sf Ioan Evanghelistul, ce a fost infiintata de Sf Paisie Aghioritul. Aici se afla moastele Sf Arsenie Capadocianul, dar si Mormantul Sf Paisie Aghioritul. Parasim aceste plaiuri ale Eladei si ne indreptam spre miazazi, trecand pe langa Muntele Olimp si Valea Tembi. Ne oprim pentru a ne inchina la moastele Sf Mc Paraschevi si a bea apa din izvorul din pestera. Plecam spre Meteore. Cazare Kalambaka
3

Ziua 3: vineri, 14 mai 2021

Mic dejun. Vizitam o manastire din Complexul Meteora, un fenomen geologic incredibil, al unor stanci inalte si ascutite parca agatate de cer. Aici, inca din secolul al XI lea calugarii veniti din Muntele Athos au vietuit ca „intr-un stalp”, construind ulterior manastiri pe varful acestora. Complexul Meteora este trecut in Patrimoniul cultural mondial UNESCO. Oprim si la un atelier spre a fi introdusi in tainele mestesugului iconarilor. Strabatem campiile Thesaliei si ne abatem la Manastirea Kato Xenia. Ne inchinam la Braul Maicii Domnului, raclele cu Sfinte Moaste si Icoana Maicii Domnului Straina. Traversam cu ferry de pe continent pe Insula Evia. Cazare Evia 
4

Ziua 4: sambata, 15 mai 2021

Mic dejun. Ne indreptam spre Biserica din Prokopi, unde se afla moastele Sf Ioan Rusu, facatorul de minuni. Ne indreptam spre Halkida si traversam pe pod iarasi pe continent. Facem un popas si la Nea Makri, unde este Manastirea Buna Vestiri , in interiorul carei sa afla moastele Sf Mc Efrem cel Nou. Apucam Drumul Maratonului si ajungem in Atena, capitala statului. Facem un tur cu autocarul al importantelor obiective: Palatul Regal, Mormantul Soldatului Necunoscut, Acatemia, Liceul, Biblioteca, Acropole, Stadionul, Piata Omonia, Piata Syntagma. Traversam cu ferry-boat-ul catre Insula Egina, cunoscuta inca de pe vremea fenicienilor ca Insula Porumbeilor. Cazare Egina/ Atena
5

Ziua 5: duminica, 16 mai 2021

Mic dejun. Dis de dimineata se face transfer catre manastire pentru a participa la Sf Liturghie. Ne inchinam la moastele Sf Nectarie Taumaturgul, chilia si mormantul acestuia. Daca timpul ne permite, intram si la Mrea Sf Ecaterina. Traversare cu ferry inapoi spre continent. Ajungem la istmul ce leaga Peninsula Peloponez de continent si de asemenea, care desparte Marea Ionica de Marea Egee. Aici vom admira Canalul Corint, realizare inginereasca a sfarsitului de secol XIX. Daca timpul ne permite, urcam si la Manastirea Sf Patapie. Acest mare sfant, originar din Egipt, a trait vreme de sapte ani in aceasta pestera, apoi a plecat spre Constantinopol, unde a vietuit la Manastirea din Vlaherne. Traversam istmul Corint si ne oprim la vechea Cetate a Patarelor, actualmente orasul Patras. Ne inchinam in Biserica Sf Ap Andrei, la moastele acestuia si la ramasite din crucea lui. Cazare Rodini.
6

Ziua 6: luni, 17 mai 2021

Mic dejun. Mergand spre nord, trecand maretul Pod Rio- Antirio, ajungem si in Igoumenitsa, de unde luam ferry spre Insula Corfu. Odata ajunsi in cea mai verde insula a Greciei, ne indreptam spre orasul vechi, unde se afla Biserica Sf Spiridon. Dupa ce ne inchinam la moastele acestui mare sfant si grabnic ajutator, ne indreptam spre vechea Mitropolie a Kerkyrei, unde se afla moastele Sf Teodora, imparateasa ce a mijlocit pentru oprirea iconoclasmului. Mai facem o scurta plimbare prin capitala insulei, un oras cu iz venetian, declarat Monument UNESCO. Ne intoarcem pe continent cu ferry. Strabatem frumoasele plaiuri montane ale Ioaninei, apoi meleagurile de nastere ale lui Alexandru Macedon, Vieria. Cazare Salonic
7

Ziua 7: marti, 18 mai 2021

Mic dejun. Ne indreptam spre granita greaco-bulgara. Ne abatem in Muntii Rila si ajungem la Manastirea Sf Ioan Rilski, ocrotitorul Bulgariei. Ne inchinam la moastele acestui mare sfant al primului mileniu. Apoi ne indreptam spre capitala acestui stat. Facem un tur cu autocarul admirand Biserica Sveta Petka, Monumentul Victoriei, Palatul Prezidential, Teatrul National, Catedrala Sf Alexandr Nevsky. Cazare Sofia
8

Ziua 8: miercuri, 19 mai 2021

Mic dejun. Continuam drumul catre casa prin Bulgaria. Facem popasurile necesare de-a lungul calatoriei. Traversam Dunarea in Romania si ajungem in Iasi noaptea tarziu, in functie de conditiile de vreme si trafic. Va multumim ca ati fost cu noi in Pelerinaj Grecia din Iasi 2021 !
520.00 

Include:

- transport cu autocar clasificat 3* cu aer conditionat, scaune rabatabile, sistem audio-video ;
- taxe de autostrada, poduri, tuneluri, parcari, carte verde ;
- 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*;
- taxele guvernamentale de cazare;
- insotitor de grup din partea agentiei;
- preot/ teolog insotitor duhovnicesc
- asigurare travel (medicala si storno ) care acopera covid19


Nu Include:

- testul PCR care este obligatoriu la intrarea in Grecia (data informarii 05 februarie 2021)
- bilete individuale pentru ferry-boat (5 traversari) 45 euro obligatorii;
- intrarea la Meteora ( 3 euro/pers/manastire)
- alte cheltuieli ce nu sunt mentionate la Servicii incluse


Note:

Prezentul document constituie parte din contract.

Tariful este stabilit pentru un număr minim de 45 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat .
Categoria hotelurilor este cea atribuită în Grecia.
Documente necesare călătoriei: turistul este obligat sa detina carte de identitate sau paşaport valabil cel putin 6 luni de la data iesirii din tara (nu se accepta buletin vechi cu foi) .
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptie; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie , asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; solicitati receptionerului in momentul cazarii informatii asupra acestor aspecte.
În cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, agenţia nu işi asumă responsabilitatea.
Agentia este exonerata de situatiile sociale sau naturale care duc la neindeplinirea partiala a programului. De asemenea, agentia este exonerata de conditiile impuse de statele Bulgaria si Grecia pentru a intra pe propriul teriroriu; aceste conditii nefacand obiectul anularii contractului sau a pelerinajului.

Este OBLIGATORIU prezentarea unui test PCr negativ, facut cu nu mai mult de 72 ore inainte de intrarea in Grecia (data actualizata la momentul publicarii 5 februarie 2021).

 

Pelerinaj Grecia din Iasi 2021
Pelerinaj Grecia din Iasi 2021