Armenia, Georgia
Destinatie
iul, sept 2020
Data Plecare
11 Zile
Zile
Tur Operator
Tip Oferta
1

Ziua 1

Întâlnire pe Aeroportul Otopeni cu 2 ore inainte de decolare , care va fi la ora 00:40 , sosire pe Aeroportul Internațional din Erevan la ora 04:10. Transfer la hotel . Cazare Erevan.
2

Ziua 2

Dupa masa de pranz, mergem la Templul Garni , ce a fost dedicat zeului Soare. Ne indreptam spre Mănăstirea Geghard, situată pe cheile Râului Azat, capodoperă a arhitecturii armene medievale (inclusă în Patrimoniul Unesco, este parțial săpată în stâncă, se presupune că prima construcție a fost ridicată aici în sec. IV, dar principala biserică datează din anul 1215. Mănăstirea îşi trage numele de la o tradiţie importantă în Armenia – poate fi urmărit în istorie până în sec. XIII, că aici a fost adusă suliţa – geghard, cu care a fost împuns Mântuitorul pe cruce). Cină si cazare Erevan.
3

Ziua 3

Mic dejun. Primul popas va fi la Echmiadzin, Reședința Patriarhiei Armene, unde ne închinam în Catedrala Echmiadzin, cea mai veche biserică creștină din Armenia, ce a fost ridicată între anii 301 – 303 de către Sfântul Grigorie Luminătorul, primul Episcop armean. In drum, ne oprim si la Biserica Sf. Hripsime (martira de origine romana, printre primii martiri ai bisericii armene. Biserica actuala dateaza din anul 618, construita deasupra mormantului sfintei). Se viziteaza ruinele Templului Zvartnots (inclus în Unesco, este un exemplu de arhitectură armeană din perioada creștină timpurie, a fost contruit în secolul al VII-lea și distrus de un cutremur în secolul al X-lea). Dupa ce ne intoarcem in Erevan, ne inchinam in Biserica Sfintei Cruci (biserica rusa construita in 2017 ca marturie a prieteniei dintre cele doua popoare) si vizităm Memorialul Genocidului. Cină si cazare Erevan.
4

Ziua 4

Mic dejun. Aceasta zi de Pelerinaj Armenia Georgia 2020 o incepem cu o calatorie spre Muntele Aragats. In drum, vizitam Manastirea Hovhannavank, ce se afla deasupra defileului sapata de Raul Kasagh, Manastirea Saghmosavank, sau in traducere ar fi Manastirea Psalmilor si Fortareata Amberd, ce s-ar traduce prin " Fortareata din Nori". ce dateaza din sec. al VII-lea si este situata la o altitudine de 2300m, chiar la confluenta raurilor Arkashen si Amberd. Cina si cazare Erevan.
5

Ziua 5

Mic dejun. Astazi ne vom bucura de un tur panoramic de oras: Piata Republicii, Teatrul, Cascada, Mama Armenia Universitatea de Stat. De asemenea, vizitam Muzeul Matenadaran, muzeu dedicat alfabetului si scrierii armene de-a lungul timpului. Aici se afla multe manuscrise vechi, documente cu însemnătate istorică din Europa și Asia, cum ar fi prima Biblie în limba armeană și Psalmii. Ulterior ne inchinam in Catedrala Sf. Grigorie Luminatorul , o constructie noua din anul 2001. Cină si cazare Erevan.
6

Ziua 6

Mic dejun. Plecam din Erevan si ajungem la Mănăstirea Khor-Virap, ce dateaza din secolele IV – XVII. Aceasta a fost ridicata în Valea Ararat, lângă Muntele Aratat, unde se presupune că a acostat arca lui Noe. Insa, aceasta manastire este foarte importanta pentru poporul armean, pentru ca Sfântului Grigorie Luminătorul, cel care a creștinat Armenia, a stat închis aici 13 ani. Urmatoarea oprire va fi la Mănăstirea Noravank , ce dateaza din sec. al XIII-lea. Facem un mic stop la Caravanserai Selim , atestat pe Drumul Matasii inca din sec. al XIV-lea. Ultimul popas va fi la Cimitirul Noravatz, cunoscut pentru khatchkar, crucile de piatra unice, incluse in Patrimuniul UNESCO. Cina si cazare Tsakhadzor.
7

Ziua 7

Mic dejun. Mergem spre nordul tarii si poposim langa Lacul Sevan . Acesta ocupă 5 procente din suprafața Armeniei si este situat la 2000 m deasupra nivelului mării, fiind considerat unul dintre lacurile cu apă proaspătă situate la cea mai mare altitudine din lume. Ne inchinam in Mănăstirea Sevanavank, ce a fost inițial ridicată pe o insulă, care după drenarea Lacului Sevan și pierderea a 20 m din nivelul apei, a devenit peninsulă. Este un complex de două biserici, iar intr-una din ele există o inscripție pe care scrie că mănăstirea a fost fondată în anul 874. Urmatoarea oprire va fi la Mănăstirea Haghpat, ce constituie un simbol reprezentativ de arhitectură armeană medievală, inclusă în Patrimoniul UNESCO . Traversam granița cu Georgia, si ajungem spre seara in Tbilisi. capitală Georgiei încă din sec. al V-lea, fiind întemeiată de Regele Vakhtang Gorgasali pe locul unor ape minerale calde Cina si cazare Tbilisi.
8

Ziua 8

Mic dejun. Incepem ziua cu un tur de oraș al capitalei georgiene, incantandu-ne de: zona bailor sulfuroase, Orașul vechi cu Catedrala Sioni , aici se gaseste crucea Sfintei Nina, Biserica Anchiskhati aceasta fiind cea mai veche biserică care s-a păstrat în Tbilisi, Catedrala Sameba, ce este noua Catedrala Patriarhală cu hramul Sfintei Treimi. Plecam spre nord, catre Mtskheta, vechea capitală a Georgiei, între anii 500 î.Hr. – 500 d.Hr. De aici a început creștinarea georgienilor la începutul sec. IV. Orașul și monumentele arhitecturale au fost incluse în Patrimoniul Unesco. In vechea capitala se afla Catedrala Svetitskhoveli , ridicata încă din sec. IV și este legată de prezența Cămășii lui Hristos, care a fost îngropată aici. De asemenea, mergem si la Complexul Samtavro, prima resedinta a familiei regale din Mtskheta, locul de incoronare si inmormantare al familiei regale georgiene. Deasupra acesteia, pe un deal, ca o un turn de veghe parca, se afla Mănăstirea Jvari , ctitorita inca din sec. al VI-lea. Cina si cazare Tbilisi.
9

Ziua 9

Mic dejun. Parasim Tbilisi si ne indreptam spre Mănăstirea David Gareja, ce afost ridicată în sec. VI de către Sf. David, un preot creștin. Complexul monastic cuprinde: Lavra, Udabno, Dodo și Bertubani, ce se remarcă prin prezența frescelor vechi. Se urcă pe jos aproximativ 30 minute spre partea superioară a mănăstirii, Udabno, pentru a descoperi frescele din peșteră. Coboram ulterior la Lavra, acolo unde trăiesc astăzi călugării din mănăstire. Dupa-amiaza mergem la Mănăstirea Sf. Nina Bodbe , mănăstire de maici, ce constituie unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Georgia, datorită faptului că adăpostește moaștele Sf. Nina, cea care a creștinat Georgia. Cină si cazare Kvareli.
10

Ziua 10

Mic dejun. Dimineata poposim la Mănăstirea Nekresi , ctitorită în sec. al IV-lea. Mergem la Manastirea Alaverdi, infiintată de călugărul asirian Joseph Alaverdeli, care a venit din Antiohia și a găsit aici un sat mic, centru religios păgân dedicat Lunii. Cu o înălțime de peste 55m, Catedrala Alaverdi, este a doua clădire religioasă ca înălțime din Georgia, după Catedrala Sf. Treime din Tbilisi. Ajungem la Complexul Ikalto , vestiti inca din sec al IV-lea pentru Academia, la care se presupune ca ar fi studiat si poaetul national Rustaveli. Cina si cazare Tbilisi.
11

Ziua 11

La ora 03.45 avem transfer catre Aeroportul din Tbilisi, pentru decolarea la ora 05:45, cursa TAROM, cu aterizare la București la ora 06:30. Va multumim ca ati fost in Pelerinaj Georgia Armenia 2020 !
1,215.00 

Include:

– transport cu avionul Bucuresti – Erevan / Tbilisi – Bucuresti, cursa Tarom;
– taxe de aeroport;
– 10 nopţi cazare în camere duble hoteluri 3* (clasificare locală) cu 8 mic dejun, 1 dejun și 9 cine (cina este menu fix, miercuri şi vineri mâncare de post, cât și în posturile din an);
– întâmpinare și transfer aeroport – hotel – aeroport;
– transport local – autocar conform programului;
– ghid local vorbitor de limbă engleză;
– însoțitor de grup preot / teolog
– intrări la obiective
– asigurare de sănătate

Nu Include:

– alte vizite decât cele prevăzute în program
– alte mese decât cele prevăzute în program
– asigurarea storno

Note:

– Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
– Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
– Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
-Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
– Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
– Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Georgia și Armenia
– Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
– Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
– Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
– Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, cu 24/h inainte de plecarea in pelerinaj.
-ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TBILISI (chiar dacă este electronic).

ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
AVANS MINIM: 300 Euro/pers.

Pelerinaj Georgia Armenia 2020