Egipt
Destinatie
28 august 2020
Data Plecare
8 Zile
Zile
Oferta proprie
Tip Oferta
1

Ziua 1, vineri 28 august 2020

Intalnire la aeroportul Otopeni Henri Coanda cu reprezentantul Agentiei de Pelerinaj la ora 22.30 cu o seara inainte. Decolare spre Republica Araba Egipt cu cursa Tarom la ora 00.30 si se aterizeaza in Cairo la ora 02.15. Dupa formalitatile de viza, frontiera vom avea transfer catre hotel pentru putina odihna. Dimineata la 09.00 vom porni catre Cartierul Vechi al orasului Cairo, acolo unde se gasesc Bisericile Crestine Sf Serghie si Vah, ce este construita deasupra pesterii in care s-a adapostit Sf Familie, Biserica El Muallaka ce sta suspendata pe fortul vechii cetati a Babilonului, Biserica Sf Gheorghe, ce adaposteste particele din sfintele moaste ale marelui mucenic. Ne indreptam spre Biserica Maadi, loc pe unde a traversat Nilul, Sfanta Familie si unde s-a gasit plutind pe Nil o Bilblie plutind , deschisa la pagina versetului din Iasaia: “Binecuvantat sa fie Egiptul, poporul Meu…”. Daca timpul ne permite, mergem si la Biserica Zeitoun, construita de Pasa Ibrahim la indemnul Fecioarei Maria, ce i-a fagaduit sa isi faca aparitia timp de 50 ani. Ultima aparitie a fost in anul 2009. Cina si cazare Cairo
2

Ziua 2 , sambata 29 august 2020

Mic dejun. Astazi ne vom bucura de obiectivele arhicunoscute ale Egiptului catalogate si ca “minuni ale lumii antice” , si anume cele trei piramide din Platoul Giza faurite de Keops, Kefren si Mikerinos. Coboram spre Sfinx, uriasa statuie ce parca sta inca in asteptarea vremurilor glorioase. Ulterior ne vom incanta cu aromele parfumurilor de lotus, si nu numai vizitand o Fabrica de parfumuri; cunoscut fiind faptul ca Egiptul este un exportator important catre marile case de parfumuri ale lumii. Si pentru a intra mai adanc in cultura egipteana, vom merge si la un Atelier de papirusuri, unde vom fi initiati in mestesugul antic al fauririi si scrierii papirusului. Cina si cazare Cairo
3

Ziua 3, duminica 30 august 2020

Mic dejun. In ziua a treia de Pelerinaj Egiptul crestin 2020 plecam spre Delta Nilului pentru a ne inchina la Manastirea Sf Mc Damiana (mucenica de pe vremea lui Diocletian, ce a murit impreuna cu alte 40 fecioare), Manastirea Sf Abanoub (un copil de 12 ani ce a ales sa fie martirizat pentru credinta sa, fiind ocrotit de Sf Arh Mihail, este foarte iubit in Egipt, unde este cunoscut si sub denumirea Sfantul Copil), Manastirea Sakha (aici se afla piatra pe care s-a imprimat piciorul pruncului Iisus). Pornim spre Alexandria. Vom lua cina la un restaurant pescaresc pe Malul Marii Mediterane. Cazare Alexandria
4

Ziua 4, luni 31 august 2020

Mic dejun. Dedicam aceasta zi orasului Alexandria, unde a si ajuns Sf Ap Marcu, in misiunea sa de propovaduire a crestinismului. Intram la Catedrala Sf. Marcu, unde se afla moastele apostolului ce a crestinat populatia egipteana, mormantul Sf Ap Marcu, moastele martirilor din El Fayoum, episcopul Dioscor. Facem o oprire langă Biblioteca din Alexandria, locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii. Parasin acest oras port la Marea Mediterana si plecam spre Manastirea Sf. M Mc Mina. Construita acum cateva decenii, mamastirea pastreaza o particica din moastele Sf. Mina. Tot aici se afla si mormantul Patriarhului Chiril al VI lea. Cina si cazare Alexandria
5

Ziua 5, marti 1 septembrie 2020

Mic dejun. Astazi ne vom indrepta catre pustia Egiptului de Nord, si anume Wadi Natroun. Aici intram in Manastirea Sf. Macarie, unde se afla moastele Sf Macarie Egipteanul, Sf. Macarie Alexandrinul, o parte din moastele Sf Ioan Botezatorul. Urmatoarea oprire va fi la Manastirea Sf. Paisie cel Mare ce adaposteste moastele Sf. Paisie cel Mare. Continuam traseul nostrum catre Manastirea El Surian, unde gasim copacul Sf. Efrem Sirul, crescut din toiagul lui in timp ce avea cuvant de folos cu Marele paisie, si particele din mai multe sfinte moaste). Si nu in ultimul rand, facem popas si la Manastirea El Paramous, unde ne inchinam la moastele sf Maxim si Dometie, Sf Moise Arapul si ale Sf Gheorghe. Continuam drumul spre capitala egipteana. Cina si cazare hotel Cairo.
6

Ziua 6, miercuri 2 septembrie 2020

Mic dejun. Mic dejun. Plecam spre pustia Patericului Egiptean. Primul popas va fi la Manastirea Sf. Pavel (sec V), unde se afla moastele Sfantului Pavel Tebeul. Vizitam intreg Complexul Monahal, inclusiv izvorul Sf Pavel, facator de minuni. Apoi ne indreptam catre Manastirea Sf. Antonie cel Mare (sec IV), unde se gaseste mormantul in care se odihneste Sf Antonie cel Mare, intemeietor al vietii monahale in Egipt. Daca timpul ne va permite, vom urca pana la Pestera in care a pustnicit Sf Antonie cel Mare. Cina si cazare la hotel Ain Shokna.
7

Ziua 7, joi 3 septembrie 2020

Mic dejun. Ne bucuram un pic de incantatoarele peisaje ale Marii Rosii, dar si a navelor ce se indreapta spre Canalul de Suez. Plecam apoi spre oaza El Fayoum, unde vizitam Manastirea Hamam. Aceasta a fost infiintata de Avva Isac, un ucenic al Sf Antonie cel Mare. Ne intoarcem spre Cairo si avem optional posibilitatea de a face o croaziera pe Nil de aproximativ 1 ora si 45 min (include masa , si un spectacol de dans si muzica traditionale), sau sa ne bucuram de un Spectacol de Lumina si Sunet la Piramide. La miezul noptii se va face transfer catre aeroport pentru a ne imbarca pe cursa Tarom .
8

Ziua 8, vineri 4 septembrie 2020

Decolam la ora 04.00 si aterizam in Bucuresti la ora 06.50. Va multumim ca ati ales cu noi Pelerinaj Egiptul crestin 2020 !
940.00 

Include:

• Bilet avion Bucureşti-Cairo-Bucureşti compania Tarom
• Catering pe timpul zborului
• Taxe de aeroport, bagaj
• Transport autocar/ miniautocar cu aer condiţionat în Egipt
• 7 nopti cazare în camere duble sau triple in hoteluri 4*
• Demipensiune ( mic dejun si cina )
• Ghid egiptean vorbitor de limba romana/ engleza,
• Intrările la obiectivele cu caracter religios
• Intrarea la Muzeul de Egiptologie, Complexul Arheologic Piramidele si Sfinxul din Ghiza
• Preot insotitor
• Asistenta din partea agentiei
• Taxa de viza intrare in Egipt
• Asigurare medicala

Nu Include:

• Tips (35 Euro) – pentru sofer, personal hotelier, transferuri microbuz
• Servicii cre nu sunt specificate la rubrica Pretul include

Note:

Cazarile se vor face in: Cairo, Alexandria.
Excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 30 zile înaintea plecării.
Tariful este stabilit pentru un număr minim de 20 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat cu cate 35 euro de persoana pentru fiecare 5 pasageri minus .
Asigurarea medicală este obligatorie.
Categoria hotelurilor este cea atribuită de ministerul de resort din Egipt .
Programul pe zile şi ordinea vizitelor se pot modifica, respectând în totalitate vizitele menţionate în program.
Documentul necesar călătoriei: paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii.
În cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, agenţia nu işi asumă responsabilitatea.
Compania aeriană, poate modifica fara justificari prealabile orarul de zbor, caz în care veţi fi anunţaţi.
Taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania de zbor fara acordul agentiei, ceea ce poate modifica pretul excursiei.

Pelerinaj Egiptul crestin 2020