Egipt
Destinatie
17 oct 2021
Data Plecare
8 Zile
Zile
Oferta proprie
Tip Oferta

Pelerinaj Egipt din Iasi 2021

1

Ziua 1, 17 octombrie 2021

Intalnire la aeroportul Iasi. Decolare spre Hurghada. Dupa formalitatile de viza, facem transferul catre Hurghada, Hotel Swiss Inn (sau similar). Bine ati venit in Pelerinaj Egipt din Iasi 2021! Cina si cazare
2

Ziua 2, 18 octombrie 2021

Mic dejun. Plecam spre nord, mergand de-a lungul Marii Rosii, apoi ne abatem spre munti pentru a ajunge in Pustia de Est si ne vom inchina la sfintii Patericului Egiptean. Prima oprire va fi la Manastirea Sf. Pavel (sec al V-lea) si ne inchinam la moaştele Sfântului Pavel Tebeul si Manastirea Sf Antonie cel Mare ( sec al IV-lea) ce a fost infiintat de marele cuvios, intemeietor al vietii monahale. In biserica se afla si mormântul in care se odihneste Sf Antonie cel Mare. Daca aceste manastiri vor fi inchise, atunci ne oprim la cele din Oaza El Fayoum. Continuam drumul nostru de-a lungul Marii Rosii, trecem pe langa orasul Suez, de unde incepe vestitul canal realizat la sfarsitul secolului al XIX-lea. Ajungem in Cairo, capitala Republicii Arabe Egipt. Cina si cazare Hotel Swiss Inn Cairo (sau similar).
3

Ziua 3, 19 octombrie 2021

Mic dejun. Astazi ne bucuram de vestigiile istorice ale orasului Cairo, de trecutul glorios al perioadei faraonice. Mergem catre Platoul Giza , unde sunt obiectivele arhicunoscute ale Egiptului catalogate si ca “minuni ale lumii antice” , si anume cele trei piramide faurite de Keops, Kefren si Mikerinos. Coboram spre Sfinx, uriasa statuie ce parca sta inca in asteptarea vremurilor glorioase. Ulterior, ne vom incanta cu aromele parfumurilor de lotus, si nu numai vizitand o Fabrica de parfumuri; cunoscut fiind faptul ca Egiptul este un exportator important catre marile case de parfumuri ale lumii. Si pentru a intra mai adanc in cultura egipteana, vom merge si la un Atelier de papirusuri, unde vom fi initiati in mestesugul antic al fauririi si scrierii papirusului. Vizitam Muzeul de Egiptologie, o adevarata comoara a istoriei egiptene cu referire la inscrisuri, statui, tezaurul funerar al lui Tuth Ank Amun. Cina si cazare Hotel Swiss Inn Cairo (sau similar)
4

Ziua 4, 20 octombrie 2021

Mic dejun. Plecam spre vestul tarii. Ne oprim in Wadi Natroun, desertul de sare al Egiptului. Aici vizitam o manastire din cele patru existente:Sf Macarie, Sf Paisie, El Suriani, Baramos. Mergem spre Manastirea Sf M Mc Mina . Apoi, facem un tur al frumosului oras ridicat de Imparatul Alexandru Macedon, unde a si poposit Sf Ap Marcu pentru a propovadui crestinismul. Poposim la Catedrala Sf Marcu (ce s-a construit deasupra mormantului apostolului ce a increstinat poporul egiptean. Facem o oprire lângă locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii , trecem pe langa Biblioteca din Alexandria, constructie moderna simbolistica, ridicata in amintirea celei din antichitate. Cina va fi luata la un restaurant pescaresc pe Malul Marii Mediterane in Alexandria. Apoi ne intoarcem spre capitala. Cazare Hotel Swiss Inn Cairo (sau similar)
5

Ziua 5, 21 octombrie 2021

Mic dejun. Dimineata, in cea de-a cincea zi a Pelerinaj Egipt din Iasi 2021, ne indreptam spre orasul vechi unde se afla majoritatea bisericilor crestine din perioada medievala: Biserica Suspendata, Biserica Sf Mc Serghie si Vah, Biserica Sf Mc Gheorghe. Dupa ce ne-am delectat de toate frumusetile acestei metropole, vom porni spre sud. Seara cina si cazare Hotel Swiss Inn Hurghada (sau similar).
6

Ziua 6, 22 octombrie 2021

Mic dejun. Program liber la hotel. Se recomanda optionale pentru o interesanta petrecere a timpului in frumusetile egiptene: Plimbare cu barca cu fundul de sticla (aprox 25 euro), Plimbare cu submarinul pana la o adancime de 16 m sub nivelul marii (aprox 55 euro), Plimbare cu atv-ul prin desert 3 ore (aprox 25 euro), Croaziera la Insula Orange cu posibilitate de snorkeling (aprox 30 euro). Cina si cazare Hotel Swiss Inn Hurghada (sau similar)
7

Ziua 7, 23 octombrie 2021

Mic dejun la pachet. Plecam spre Luxor, oras asezat pe malul Fluviului Nil. Se viziteaza Monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor cu o vechime de peste 3000 de ani, impresionantul Templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri, Coloşii lui Memnon – statui gigantice ce străjuiau odinioară intrarea în templul lui Amenhotep al III-lea, vestitul templu de pe malul estic al Nilului –Templul Luxor, dedicat zeului Amon-Ra. Cina si cazare Hotel Swiss Inn Hurghada (sau similar)
8

Ziua 8, 24 octombrie 2021

Mic dejun la pachet. Transfer catre aeroport pentru zborul Hurghada - Iasi. Va multumim ca ati fost in Pelerinaj Egipt din Iasi 2021 !
985.00 

Include:

• Bilet avion charter Iasi - Hurghada –Iasi
• Taxele de aeroport
• Bagaj de cala 20 kg
• Transport bus cu aer condiţionat în Egipt
• 7 nopti cazare în camere duble sau triple in hoteluri 4-5*
• Demipensiune ( mic dejun si cina , o cina va fi la restaurant in Alexandria cu menu de peste)
• Ghid egiptean vorbitor de limba romana/ engleza,
• Intrările la obiectivele cu caracter religios
• Intrarea la Muzeul de Egiptologie, Complexul Arheologic Piramidele si Sfinxul din Ghiza, Templul Hatchepsut, Templul Luxor, Valea Regilor (bilet cu intrare la 3 morminte)
• Asigurare medicala si storno care prevede acoprire in caz de covid19 (fransiza de 10%)
• Preot insotitor duhovnicesc
• Tour-leader din partea agentiei


Nu Include:

• Taxa de viza 25 USD
• tips 35 Euro – pentru sofer, personal hotelier, transferuri microbus, bagajisti;
• test PCR obligatoriu facut cu cel mult 72 ore inainte (rezultat negativ) pentru persoanele pana in 65 ani.
• intrări opţionale;


Note:

Cazarile se vor face in: Cairo, Hurghada.
Excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 30 zile înaintea plecării.
Tariful este stabilit pentru un număr de 25 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat .
Categoria hotelurilor este cea atribuită de ministerul de resort din Egipt .
Programul pe zile şi ordinea vizitelor se pot modifica, respectând în totalitate vizitele menţionate în program.
Documentul necesar călătoriei: paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii.
În cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, agenţia nu işi asumă responsabilitatea.
Compania aeriană, poate modifica fara justificari prealabile orarul de zbor, caz în care veţi fi anunţaţi.
Taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania de zbor fara acordul agentiei, ceea ce poate modifica pretul excursiei.
Conditiile de intrare in Republica Araba Egipt se regasesc si pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe https://www.mae.ro/travel-conditions/3691
Asigurarea inclusa in pachet este de la compania Mondial Assistance, membru Alianz, si cupride atat asigurarea medicala in timpul calatoriei, cat si asigurarea storno pana la momentul calatoriei, cu acoperire si cazuri de COVID 19, sau test PCR pozitiv. Pentru persoanele de peste 65 ani exista un surpul financiar de 10 euro.

Pelerinaj Egipt din Iasi 2021