Egipt
Destinatie
6 nov 2020
Data Plecare
9 Zile
Zile
Oferta proprie
Tip Oferta
1

Ziua 1, joi 5 noiembrie 2020

Întâlnire la aeroportul Otopeni Henri Coanda, ora 22,30. Decolare spre Cairo la ora 00.30 cursa TAROM. Aterizam in aeroportul din Cairo si avem transferal catre hotel. Cazare Cairo
2

Ziua 2, vineri 6 noiembrie 2020

Mic dejun. Incepem ziua cu o incursiune in Orasul Vechi, unde intram la Biserica Sf Gheorghe, construita deasupra celulei in care a fost torturat, Biserica Suspendata, ce s-a construit pe forturile vechii cetati a Babilonului, Biserica Sf Serghie si Vah, ce s-a construit deasupra pesterii in care a poposit Sf Familie. Dupa amiaza, vizitam platoul Giza, locul unde se găsesc cele trei Piramide şi Sfinxul, apoi se va merge la o Fabrică de Parfum. Cina si cazare la hotel – Cairo.
3

Ziua 3, sambata 7 noiembrie 2020

Mic dejun. Plecam spre Pustia Nitriei si ne inchinam in Manastirea Sf. Macarie ( moaştele Sf Macarie Egipteanul, Sf. Macarie Alexandrinul, Sf. Macarie Cetăţeanul, o parte din moaştele Sf Ioan Botezătorul), Manastirea Sf. Paisie cel Mare (moaştele Sf. Paisie cel Mare), Manastirea El Surian (copacul Sf. Efrem Sirul şi părticele din mai multe sfinte moaşte), Manastirea El Paramous (moaştele sf Maxim şi Dometie, Moise cel Negru şi ale Sf Gheorghe). Seara ajungem la Alexandria. Cina si cazare hotel – Alexandria.
4

Ziua 4, duminica 8 noiembrie 2020

Mic dejun. Aceasta zi o dedicam orasului de unde a inceput crestinarea poporului egiptean, oreas ce poarte numele intemeietorului sau , Alexandru cel Mare. Intram in Catedrala Sf Marcu ( moaştele Sf. Ap.Marcu, mormântul Sf Ap Marcu), oprim lângă Biblioteca din Alexandria , admiram locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii. Apoi mergem la Manastirea Sf. Mina (moaştele Sf. Mina şi mormantul papei Chiril VI). Cina si cazare hotel – Cairo.
5

Ziua 5, luni 9 noiembrie 2020

Mic dejun la pachet. Plecam dis de dimineata spre sudul tarii si ajungem la cel mai de jos popas al calatoriei Sf Familii in Egipt. Oprim la Manastirea El Mouharak (singura mănăstire binecuvântată de Pruncul Iisus, situată chiar în centrul Egiptului, după cuvântul Scripturii care zice: în mijlocul Egiptului să fie un altar al Domnului ). Apoi, mergem la Manastirea Drunka ( ultimul loc unde a stat Sf Familie în timpul exilului în Egipt. Aici au loc dese apariţii ale Maicii Domnului). Cazare în Luxor
6

Ziua 6, marti 10 noiembrie 2020

Mic dejun. Se vizitează Monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor cu o vechime de peste 3000 de ani, impresionantul Templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri, Coloşii lui Memnon – statui gigantice ce străjuiau odinioară intrarea în templul lui Amenhotep al III-lea, vestitul templu de pe malul estic al Nilului –Templul Luxor, dedicat zeului Amon-Ra. Cina si cazare hotel Hurgada.
7

Ziua 7, miercuri 11 noiembrie 2020

Mic dejun. Ne bucuram azi de pustia rasaritului, atat la propriu cat si la figurat. In Desertul de Est vizitam Manastirea Sf. Pavel (sec 5) mormantul Sfântului Pavel Tebeul si izvorul lui, al carui debit de apa este de 4mc zilnic si Manastirea Sf Antonie cel Mare , o fortareata in mijlocul desertului, ce se vrea a fi oaza de ortodoxie, dar si oaza de intrajutorare pentru cei in nevoi ( sec 4) – mormantul în care se odihneşte Sf Antonie cel Mare. Plecare spre Ein Sokhna. Cină şi cazare la hotel în Ein Sokhna.
8

Ziua 8, joi 12 noiembrie 2020

Mic dejun. Plecam către Cairo si facem o vizita la Muzeul de Egiptologie. De mentionat faptul ca, este preconizata deschiderea noului muzeu in luna noiembrie 2020, insa nu este précis fixata ziua. Mare parte dintre exponate sunt in process de restaurare, mutare catre noua locatie. Spre seara facem un popas la Biserica Maadi, loc unde a poposit Sfânta Familie si unde a fost gasita o Biblie plutind pe Nil, deschisa fiind la pagina versetului din Isaia: “Binecuvantat sa fie Egiptul, poporul Meu…”. Opţional ora 20.00 – plimbare pe Nil cu un vas de croazieră, cină şi program artistic specific egiptean (aprox 45 euro). Seara tarziu, transfer la aeroport.
9

Ziua 9, vineri 13 noiembrie 2020

Decolarea va fi la ora 04:00 decolare si aterizarea in Bucuresti la ora 06.05. va multumim ca ati fost in Pelerinaj Egipt !
965.00 

Include:

• Bilet TAROM avion Bucureşti-Cairo-Bucureşti
• Transport autocar cu aer condiţionat în Egipt
• 7 nopti cazare în camere duble sau triple in hoteluri 4*
• Demipensiune ( mic dejun si cina)
• Ghid egiptean vorbitor de limba romana,
• Intrările la obiectivele cu caracter religios
• Intrarea la Muzeul de Egiptologie, Templul Luxor, Valea Regilor, Templul lui Hatshepsut, Colosii lui Memnon, Complexul Arheologic Piramidele si Sfinxul din Ghiza


Nu Include:

• Taxa de viza pentru Egipt, 25 USD, se plateste in aeroport pentru obtinerea vizei
• intrări opţionale;
• asigurare medicala asigurarea travel ( storno si medicala)
• tips (35 Euro) – pentru sofer, personal hotelier, transferuri microbus
• optional Croaziera pe Nil cu masa si program artistic (aprox 45 euro)


Note:

Cazarile se vor face in: Cairo, Alexandria, Luxor, Hurghada, Ein Shokna.
Excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 30 zile înaintea plecării.
Tariful este stabilit pentru un număr minim de 25 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat.
Asigurarea medicală este obligatorie.
Categoria hotelurilor este cea atribuită de ministerul de resort din Egipt .
Programul pe zile şi ordinea vizitelor se pot modifica, respectând în totalitate vizitele menţionate în program.
Documentul necesar călătoriei: paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii.
În cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu, agenţia nu işi asumă responsabilitatea.
Compania aeriană, poate modifica fara justificari prealabile orarul de zbor, caz în care veţi fi anunţaţi.
Taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania de zbor fara acordul agentiei, ceea ce poate modifica pretul excursiei.

Pelerinaj Egipt 2020