Egipt
Destinatie
iun-sept
Data Plecare
8 Zile
Zile
Tur Operator
Tip Oferta
1

Ziua 1

Prezentare in Aeroportul București Henri Coanda pentru zbor direct București-Hurghada cu 3 ore inainte de plecare si intalnire cu reprezentatul agentiei. După formalitățile vamale si plata taxei de viza, se face transfer la hotel . Cazare hotel 4* în Hurghada , all inclusiv (masa si bauturi incluse).
2

Ziua 2

Mic dejun. Ne deplasăm spre Cairo pe o distanta de aproximativ 500 km, dar mai întâi ne îndreptăm spre Muzeul Egiptean din Cairo, care găzduiește o colecție impresionantă de peste 150.000 de obiecte antice egiptene, toate originale. Veți avea șansa de a admira masca mortuară din aur a regelui Tutankhamon, sarcofage, obiecte inedite precum primul aer condiționat din lume, sandalele lui Tutankhamon, jocuri asemănătoare șahului de astăzi, statui descoperite în mormintele faraonilor. Exceptionala este Sala Mumiilor (cost suplimentar), în care se odihnesc nouă mumii, între care cea a Reginei Hatshepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului. Părăsim Muzeul Egiptean și pornim către un alt obiectiv turistic unic: Marea Piramidă din Gizeh, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Cina si cazare hotel 4* Cairo
3

Ziua 3

Mic dejun. Plecăm spre Alexandria pentru a vizita Mănăstirea Sf. Mina, unde se află o parte din moaștele Sf. Mucenic Mina unul dintre cei mai iubiti și cunoscuti sfinți ai ortodoxiei, începând din secolul 4 și până azi. De altfel, orașul de marmură al Sf. Mina – Abu Mena – construit în desert, la 45 km de Alexandria, pe locul în care s-au aflat sfintele sale moaște, a fost unul dintre marile locuri de pelerinaj și tămăduire ale lumii creștine. Sf. Mina este venerat și de musulmani, ca mare făcător de minuni. La intoarcere ne abatem in Pustia Nitriei și la mănăstirile El Baramos și El – Suryan. Cina si cazare în Cairo.
4

Ziua 4

Mic dejun. Astazi ne vom bucura de un tur al vechiului si crestinului Cairo . Vizitam Biserica Sfânta Maria din Cairo (cunoscută și sub numele de Biserica Suspendată) fosta Catedrala Patriarhală, aceasta deține o colecție importantă de icoane. Ele sunt în număr de 110, iar cea mai veche datează din secolul al VIII-lea. Biserica Abu Serga (Sfinții Serghie și Vach) construită în secolul al IV-lea este considerată cea mai veche dintre bisericile creștine din Cairo. Se presupune că biserica a fost ctitorită chiar pe locul în care s-a odihnit Sfânta Familie, la sfarșitul drumului ei în Egipt. Biserica Sf. Gheorghe construită ca omagiu pentru Sfântului Gheorghe marele mucenic asa cum a fost si marele soldat roman. Biserica Fecioarei și templul evreiesc. Cina si cazare hotel de 4 *
5

Ziua 5

Mic dejun (la pachet). Părăsim capitala Egiptului foarte devreme, pe drum oprim la Mănăstirea Sf. Pavel ce este cunoscut în mod obișnuit ca Pavel, Primul Pustnic sau Pavel Anchoritul, este considerat primul pustnic creștin, despre care se spune că a trăit singur în deșert aprope 100 ani. Manastirea Sf Antonie ce este cunoscut pentru importanța sa în rândul calugărilor pustnici și pentru raspandirea monahismul creștin de mai târziu, el este Intemeietorul Monahismului de obste. Ne întoarcem pe malul Mării Roșii, în stațiunea Hurghada. Cina si cazare hotel 4* Hurghada.
6

Ziua 6

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Va putem recomanda excursii optionale pe Valea Regilor, la Templul Karnak, Luxor. La hotel se acorda sistem all inclusiv. Cazare Hurghada
7

Ziua 7

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau puteti avea excursii optionale spre insula Giftun, sau spre bazar pentru cumparaturi. Cazare Hurghada. Hotelul acorda sistem all inclusiv
8

Ziua 8

Mic dejun. Dupa formalitatile de check-out avem transfer catre aeroport. Obligatoriu se infoliaza bagajul (cost suplimentar). Aterizam pe Aeroportul Henri Coanda Bucuresti. Va multumim ca ati fost in Pelerinaj Egipt din Bucuresti 2020!
695.00 

Include:

• Transport avion București – Hurghada - București,
• Taxe de aeroport,
• Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
• 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* conform clasificării din Egipt
• 4 cazari cu all inclusive
• 3 cazari cu mic dejun
• 2 pranzuri ziua 2 si 3.
• Preot însoţitor din partea agentiei, insotitor grup la obiective in Egipt.

Nu Include:

• Alte excursii/intrari fata de ce este in program
• Taxa de viza pentru Egipt ~25$
• Aisgurarile (medicala, storno etc,)
• Tips & porter 15€/persoana se achita obligatoriu in Egipt.

Note:

REDUCERI& SUPLIMENTE
• Supliment de single 195 €

OPTIONALE:
• Mese de pranz ziua 4 si 5 - 15 €
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel si Iordania.
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
• Tariful pentru opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
• Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară

Pelerinaj Egipt 2020 din Bucuresti