Romania
Destinatie
31 oct 2021
Data Plecare
2 Zile
Zile
Oferta proprie
Tip Oferta
1

Ziua 1: sambata, 31 octombrie 2020

Plecare din Iasi la ora 05.00 de la Palatul Culturii. Prima oprire a acestui Pelerinaj Bucuresti din Iasi o vom face la Manastirea Sf Treimi de la Podul Bulgarului. Odata ajunsi in Bucuresti facem un popas la Manastirea Pasarea, unde ne inchinam la particele din moastele Sf Pantelimon, Sf Mercurie, Sf Mina. Din salba manastirilor ce inconjoara Bucurestiul ne oprim si la Manastirea Cernica, ce adaposteste moastele Sf Cuv Calinic, marele izgonitor de duhuri. Pentru cei ce doresc, se poate merge si in cimitirul manastirii, unde sunt inmormantati personalitati ale teologiei romanesti : Dumitru Staniloaiei, Ioan Ianolide, Mitropolitul Gurie, Mitropolitul Tit. Continuam spre vechea Catedrala Patriarhala, unde sunt moastele Sf Cuv Dimitrie cel Nou. Dar, oprim si la Catedrala Mantuirii Neamului si Paraclisul adiacent. Se face un tur cu autocarul prin Bucuresti, incercand sa surprindem obiectivele reprezentative ale capitalei: Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Muzeul National de Istorie, Biserica Coltea, Muzeul Orasului Bucuresti, Universitatea, Parcul Herestrau, Casa Presei Libere, Piata Obor, Biserica Armeana, etc. Seara, pe cont propriu (fara autocar se poate face o incursiune in „Micul Paris” traversand vestita strada Lipscani, Bd Victoriei, admirand Ateneul, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, etc). Cazare Hotel 2/3* Bucuresti
2

Ziua 2: Duminica, 1 noiembrie 2020

Dimineata participam la Sf Liturghie la Biserica Draganescu, ce a fost pictata de Pr Arsenie Boca timp de 15 ani. O pictura metafora ce include aspecte ale vietii cotidiene, incanta orice privitor, aici la Biserica Draganescu. In drumul nostru spre casa oprim la Manastirea Snagov, ce se afla pe o insula in mijlocul lacului Snagov. Cu o istorie bogata in legende, acest locas isi leaga numele de personalitatea emblematica a Domnitorului Vlad Tepes, ce se presupune ca ar fi ingropat aici. Insa , si alti domnitori au restaurat aceasta manastire: Mircea cel Batran, Neagoe Basarab, Constantin Brancoveanu, etc. Aici a fost staret Sf Ier Antim Ivireanul, punand bazele unei tipografii cunoscute pana in Grecia, Palestina, Georgia, Siria, Egipt, etc. Parasim aceasta zona a vechilor Codri ai Vlasiei si ne indreptam spre nord, facand un popas la Manastirea Ghighiu. Aici se afla Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, denumita Siriaca. Pornim spre Iasi pe un drum de aproximativ 350 km. Va multumim ca ati fost cu noi in Pelerinaj Bucuresti din Iasi!
275.00 lei

Include:

- transport cu autocar clasificat 3* cu aer conditionat, scaune rabatabile, sistem audio-video ;
- 1 noapte cazare in hotel/pensiune de 2*;
- preot , lider spiritual de pelerinaj.

Nu Include:

- alte cheltuieli ce nu sunt mentionate la Servicii incluse

Note:

Excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 21 zile înaintea plecării.
Tariful este stabilit pentru un număr minim de 45 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat .
Categoria hotelurilor este cea atribuită în Romania.
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptie; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre pelerin direct la receptie , asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar, frigider, seif, etc); solicitati receptionerului in momentul cazarii informatii asupra acestor aspecte.
Agentia este exonerata pentru neindeplinirea partiala/totala a programului datorata situatiilor sociale, naturale, cazurile de forta majora, etc
Prezentul document constituie parte din contract.

Pelerinaj Bucuresti din Iasi