Romania
Destinatie
30 iulie 2021
Data Plecare
3 Zile
Zile
Oferta proprie
Tip Oferta
1

Ziua 1, vineri 30 iulie 2021

Plecam dimineata la ora 05.00 din fata Palatului Culturii Iasi. Primul popas va fi la Schitul Sf Ap Andrei din Comanesti, loc al granitei Moldovei cu Imperiul Austro-Ungar. Traversam Carpatii Orientali si de-a lungul cursului montan al Oltului, coboram spre Tara Fagarasului orpind inainte la Manastirea Sinca Veche. Ne inchinam la moastele Sf Nectarie Taumaturgul si ne plecam capetele intrand in pesterile ce au fost si chilii si biserica pentru crestinii ortodoxi in vreme de prigoana imperiala. Ultimul popas va fi la Manastirea Sambata de Sus, locul unei renasteri duhovnicesti in vremea staretiei Parintelui Arsenie Boca, cunoscuta si sub denumirea de "fenomenul de la Sambata". Cazare Victoria, sau similar
2

Ziua 2, sambata 31 iulie 2021

Incepem a doua zi de Pelerinaj Arges Transfagarasan Namaesti 2021 admirand frumusetea semeata a varfurilor Muntilor Fagaras si pornim la drum. Urcam printre peisajele alpine ale unuia dintre cele mai inalte drumuri (ca altitudine) din Romania, si anume Transfagarasanul. Facem un popas la Lacul glaciar Balea, pozitionat la 2000 m. Serpuind pe crestele muntoase, admirand si frumusetea naturii si maestria tehnica a drumarilor, coboram spre Tara Romaneasca, pe versantul sudic. Mai facem un scurt popas la Lacul Vidraru. Admiram crestele unde a fost inaltata de catre boierii tradatori Cetatea Poenari. Si popsim in vechea cetate de scaun Curtea de Arges. Intram in frumoasa Catedrala de care isi leaga numele si Mesterul Manole, dar si pastram un moment de reculegere la mormintele regilor Romaniei. Ne inchinam in manastire la moastele Sf Mc Filofteia. Pornim mai departe si poposim la ctitoria ecleziastica a intemeietorului tarii Romanesti, si anume Manastirea Negru Voda din Campulung Muscel. O alta comoara argesana ce o sa ne aline sufletul, va fi Manastirea Namaesti. Legenda acestei biserici sapate in stanca se pierde in negura vremurilor incluzand si crestinarea poporului roman de catre Sf AP Andrei, dar si leit-motivul celor trei pastori. Ne inchinam la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, care, conform traditiei ar fi pictata de Sf AP Luca. Traversam prin Culoarul Rucar - Bran si oprim la vestitul Castel Bran. Trecem pe langa Cetatea Rasnov, ce vegheaza drumul comercial dintre Valahia si Transilvania. Cazare Brasov sau similar.
3

Ziua 3, duminica 1 august 2021

Participam la Sf Liturghie. Urmatoarele ore ne delectam cu un tur pietonal (aprox 2 ore) al orasului Brasov. Piata Sfatului, Primaria, Biserica Neagra, Str Sforii, Sinagoga Evreiasca, Poarta SChei, Poarta Ecaterinei, Prima Scoala Romaneasca de pe langa Biserica Sf Nicolae din Scheii Brasovului sunt principalele obiective ale acestui tur. Ne pornim la drum spre casa, pe distanta celor 300 km si ajungem in Iasi seara, in functie de conditiile de trafic si vreme. Va multumim ca ati fost in Pelerinaj Arges Transfagarasan Namaesti 2021 !
395.00 lei

Include:

- transport cu autocar clasificat 3* cu aer conditionat, scaune rabatabile, sistem audio-video ;
- taxele de vigneta, carte verde, taxele de parcare;
- 2 nopti cazare in hoteluri/ pensiuni de 2-3*;
- ghid de turism;
- preot , lider spiritual de pelerinaj.


Nu Include:

- alte cheltuieli ce nu sunt mentionate la Servicii incluse
- intrarile la obiectivele turistice

Note:

Excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 15 zile înaintea plecării.
Tariful este stabilit pentru un număr minim de 25 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat .
Categoria unitatilor de cazare este cea atribuită în Romania.
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptie; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre pelerin direct la receptie , asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar, frigider, seif, etc); solicitati receptionerului in momentul cazarii informatii asupra acestor aspecte.
Agentia este exonerata pentru neindeplinirea partiala/totala a programului datorata situatiilor sociale, naturale, cazurile de forta majora, etc
Prezentul document constituie parte din contract.

Pelerinaj Arges Transfagarasan Namaesti 2021