Tel: 0729.849.665
 

Pelerinaj Egipt 2018

 • Destinatie: EGIPT, PELERINAJE 2018
 • Durata: 8 zile
 • Plecare: 10/11/2018
 • Sosire: 17/11/2018
 • Pret:

  895 Euro

Pelerinaj Egipt 2018 ofera sansa de a ne inchina la Sf M Mc Mina, Sf Antonie cel Mare, Sf Pavel Tebeul, Sf Paisie cel Mare, Sf AP Marcu. Dar, putem sa ne bucuram si de minunatiile lumii antice egiptene.

Rezerva acum! Contract Cadru

Pelerinaj Egipt 2018

  

Ziua 1

10 noiembrie 2018

Intalnire la aeroportul Otopeni Henri Coanda cu reprezentantul Agentiei de Pelerinaj. Decolare spre Republica Araba Egipt. Dupa formalitatile de viza, frontiera vom avea transfer catre hotel, Cina si cazare

Ziua 2

11 noiembrie 2018

Mic dejun. Plecam spre pustia Patericului Egiptean. Primul popas va fi la Manastirea Sf. Pavel (sec V), unde se afla moastele Sfantului Pavel Tebeul. Apoi ne indreptam catre Manastirea Sf. Antonie cel Mare (sec IV), unde se gaseste mormantul in care se odihneste Sf Antonie cel Mare. Cina si cazare la hotel Cairo.

 
Ziua 3
 

12 noiembrie 2018

Mic dejun. Zi dedicată vizitării locurilor prin care Sf. Familie a trecut in timpul fugii în Egipt. Vizitam Biserica Fecioarei Maria din El Zeitoun, construită după ce Fecioara Maria i-a apărut Pasei Khalil Ibrahim si i-a cerut sa construiasca o biserica, promitandu-i acestuia ca isi va face aparitia in acel loc timp de 50 de ani, El Muallaka (Biserica Suspendata), dedicata Sfintei Fecioare , Biserica Sf Gheorghe, Biserica Sf. Serghie si Vah (la baza altarului se gaseste pestera ce a adapostit Sfanta Familie), Biserica Sf. Mercurie, construita in sec VI,  Biserica Maadi, loc unde a poposit Sfanta Familie . Opţional se poate face o plimbare pe Nil  cu un vas de croaziera ce cuprinde cina si program artistic specific egiptean (2 ore / 35 EURO). Sau se mai poate face o plimbare in cel mai mare bazar al lumii arabe Khan El Khalili. Cina si cazare Cairo
 

 
Ziua 4

 13 noiembrie 2018

Mic dejun. Astazi ne vom indrepta catre o alta pustie a Egiptului , si anume Wadi Natroun. Aici intram in Manastirea Sf. Macarie, unde se afla moastele Sf Macarie Egipteanul, Sf. Macarie Alexandrinul, o parte din moastele Sf Ioan Botezatorul.  Urmatoarea oprire va fi la Manastirea Sf. Paisie cel Mare ce adaposteste moastele Sf. Paisie cel Mare. Continuam traseul nostrum catre Manastirea El Surian, unde gasim copacul Sf. Efrem Sirul, crescut din toiagul lui in timp ce avea cuvant de folos cu Marele paisie, si particele din mai multe sfinte moaste). Si nu in ultimul rand, facem popas si la Manastirea El Paramous, unde ne inchinam la moastele sf Maxim si Dometie, Sf Moise Arapul si ale Sf Gheorghe. Plecare spre Alexandria. Cina si cazare hotel  Alexandria.

 
Ziua 5

14 noiembrie 2018

Mic dejun.  Dedicam aceasta zi orasului Alexandria, unde a si ajuns Sf Ap Marcu, in misiunea sa de propovaduire a crestinismului. Intram la Catedrala Sf. Marcu, unde se afla moastele apostolului ce a crestinat populatia egipteana, mormantul Sf Ap Marcu, moastele martirilor din El Fayoum, episcopul Dioscor. Facem o oprire langă Biblioteca din Alexandria, locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii. Parasin acest oras port la Marea Mediterana si plecam spre Manastirea Sf. M Mc Mina. Construita acum cateva decenii, mamastirea pastreaza o particica din  moastele Sf. Mina. Tot aici se afla si mormantul Patriarhului Chiril al VI lea.  Cina si cazare hotel in Cairo.

 

Ziua 6

15 noiembrie 2018 .

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata pentru vizitarea platoului Giza, locul unde se găsesc cele 3 piramide ale lui Keops, Kefren si Micherinos, prima fiind considerate una din cele sapte minuni ale lumii. De asemenea, vizitam si Sfinxul, unul din monumentele antichitatii a carui enigma este inca nedeslusita. Pentru a cunoaste mai bine tarade-a lungul Nilului, vom merge la o Fabricăa de Parfum, fiind cunoscut Egiptul ca exportatorul principal al esentei de lotus.  Ziua se incheie cu Muzeul de Egiptologie, o incursiune fascinanta in istoria mareata a acestei tari. Calatorim spre sudul tarii si ajungem in statiunea vestita de la Marea Rosie, si anume Hurghada. Cina si cazare Hotel Hurghada.

Ziua 7

16 noiembrie 2018

Mic dejun. Plecam devremesi vizitam monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor cu o vechime de peste 3000 de ani, impresionantul Templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri, Coloşii lui Memnon, statui gigantice ce străjuiau odinioară intrarea în templul lui Amenhotep al III-lea si templul de pe malul estic al Nilului, denumit si “ temple al templelor” , si anume Templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra. Seara ne intoarcm catre Hurghada. Cina si cazare hotel  Hurgada.

Ziua 8

17 noiembrie 2018

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Transfer catre aeroport si imbarcarea catre Romania. Va multumim ca ati ales cu noi Pelerinaj Egipt  2018

Pretul Include:
 • ·         Bilet avion Bucureşti-Cairo-Bucureşti
 • ·         Taxe de aeroport
 • ·         Transport autocar/ miniautocar cu aer condiţionat în Egipt
 • ·         7 nopti cazare în camere duble sau triple in  hoteluri 3 și 4*
 • ·         Demipensiune ( mic dejun  si cina in sistem buffet suedez)
 • ·         Ghid egiptean vorbitor de limba romana,
 • ·         Intrările la obiectivele cu caracter religios
 • ·         Intrarea la Muzeul de Egiptologie, Templul Karnak, Valea Regilor, Templul lui Hatshepsut, Colosii lui Memnon, Complexul Arheologic Piramidele si Sfinxul din Ghiza
 • ·         Taxa de viza pentru Egipt.

 

Pretul nu Include:
 • ·         intrări opţionale;
 • ·         asigurare medicala 43 lei/ persoana sau asigurarea travel ( storno si medicala) 79 lei/pers
 • ·         tips (35 Euro) – pentru sofer, personal hotelier, transferuri microbuz
 • .         servicii cre nu sunt specificate la rubrica  Pretul include

 

Nota:
ACTE NECESARE:  paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.

Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate

Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.

Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale fara o notificare in prealabil.

Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

  • SUPLIMENT SINGLE : 200 EURO
 • GRUP MINIM DE 20 DE PERSOANE