Pelerinaj Maramures

Daca vine vorba despre cultura, religie si traditie, Maramuresul este una dintre cele mai bogate zone din tara noastra, unde pana in zilele noastre obiceiurile vechi se pastreaza, iar religia reprezinta un loc de frunte in vietile oamenilor. In acest articol am incercat sa aduc mai aproape de ochii cititorilor cele mai importante locatii de cult din aceasta minunata zona, locatii spirituale, dar si atractii traditionale ale Maramuresenilor.

Totodata din vechile datari stramosesti, reiese ca in zona Maramuresului s-au facut printre primele traduceri ale textelor religioase in limba noastra, în graiul maramuresan: Codicele voronețean, Psaltirea șcheiană, Psaltirea voronețeană, Psaltirea Hurmuzachi.

Traditile stravechi se pastreaza pana in zilele noastre, originalitate si frumusetea cantecelor, dansurilor, portului maramuresean, mancarii, lemului la constructia caselor, bisericilor, portilor Maramuresene, realizeaza farmecul aceste zone.

Din punct de vedere geografic Maramuresul este o regiune geografica si etno-culturala aflata pe cursul superior al vaii Tisei. Partea de sud a acestei regiuni apartine Romaniei si constituie partea nordica a judetului Maramures, iar Maramuresul de nord apartine Ucrainei. In prezent Maramureș este un județ format din teritorii ale regiunilor istorice Maramureș, Ardeal și Crișana, situat în nord-vestul tarii.

Natura si istoria se contempleaza in aceasta regiune si ofera vizitatorilor o imagine unica a ceea ce inseamna sa descoperi aceasta minunata locatie. Printre principalele obiective de vizitat in aceasta regiune se enumera:

Maramuresul este o zona plina de obiective si propune o mutitudine de obiective turistice deosebit de captivante, mai sus sunt amintite doar cateva din cele mai cunoscute obiective de vizitat.

Daca vorbim de a fi pelerin in Maramures, acesta iti propune o multitudine de locatii de pelerinaj, fiind un centru istoric bogat in virtuti religioase.
Astfel in Pelerinaj Maramures ai ocazia sa vizitezi cateva din urmatoarele manastiri :