Pelerinaj Grecia, Sf Gherasim Kefalonia

A fost candva un barbat de seama , Lucas il chema si era ruda cu Imparatul Constantin Paleologu si prim-ministru al Imperiului Bizantin. Acesta a avut un nepot , nascut in Grecia, care dupa ce si-a terminat studiile la varsta de 18 ani, a vrut o alta cariera : aceea de a fi Traitor intru Hristos !

Si uite asa, tanarul Gherasim petrece 12 ani prin pelerinaje si slujiri atat in Muntele Athos , cat si la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim. Dar, avand veste ca poporul lui , kefalonitii sunt asupriti de venetieni, hotaraste sa se intoarca si sa-i proteje cu rugaciunile lui pe acestia.

Asadar, dupa alti cinci ani de traire aspra intr-o pestera, decide sa construiasca o manastire de maicute, pe care o intituleaza “Noul Ierusalim”. Peste trei decenii obladuieste acest locas, timp in care rugaciunea lui pe pamantul gol nu ramanea fara ascultare la Dumnezeu. Asa, s-a aflat a fi dobandit harul vindecarii de boli si al izgonirii demonilor. Iar cand nu se ruga cu genunchii plecati, se indeletnicea cu o rucodelie speciala: ajuta fantanarul la sapat puturi si planta copaci.

Instiintandu-se cu vreme inainte si binecuvantand obstea, a trecut la cele vesnice in ziua de 15 august 1576. Iar dupa 2 ani, deschizand mormantul, s-au aflat moastele sale nestricate si bine mirositoare.

De atunci, in fiecare august, se purcede intr-o procesiune cu racla sfintelor moaste catre fantana si copacii care au mai ramas de pe vremea Sfantului Gherasim de Kefalonia.

Va invit intr-un Pelerinaj Grecia, Sfa Gherasim de Kefalonia in perioada 24 mai – 1 iunie 2016, plecare autocar din Iasi.