O destinatie crestina indepartata ca distanta, dar apropiata ca si credinta.

O sintagma pe cat de frumoasa, pe atat de adevarata. Aflata la 2276 km distanta de Romania, mai exact distanta dintre cele doua capitale ale acestor tari, Bucuresti si Tbilisi, Georgia este o destinatie crestina, care cu siguranta iti va linisti si imbogati sufletul in aceasta minunata calatorie spirituala.

Prin tinuturile Georgiei regasim importante lacasuri ale crestinismului, astfel vom avea ocazia sa vizitam numeroase locuri sfinte, locuri ideale pentru pelerinaj, precum: Manastirea Gelati, Manastirea Motsameta, Catedrala Bagrati, Palatul Dadiani, Manastirea Jvari, Catedrala Svetitskhoveli, Manastirea Samtavro, Manastirea Bodbe, Manastirea Alaverdi si multe alte locuri binecuvantate.

Palatul Dadiani – Camasa Maicii Domnului

Palatul Dadiani, una dintre cele mai importante capodopere a printesei Ecateriana Dadiani, a fost construit in anul 1873, adapostind una dintre cele mai importante vestigii ale crestinismului si anume Camasa Maicii Domnului. Istoria acestui vesmant este una pe masura importantei ei, de-a-lungul anilor savarsindu-se nenumarate minuni in apropierea acestuia. Pe de o parte numerosi pelerini au fost atinsi de bucurie sfanta in preajma Vesmantului Maicii Domnului, pe de alta parte orasele care au gazduit-o de-a-lungul timpului s-au bucurat de atingerea Harului Divin.  Camasa Maicii Domnului este scoasa in fiecare an la data de 15 iulie spre inchinare la Biserica Vlaherne din Zugdidi, in cadrul slujirii Sfintei Liturghii. In Pelerinajul din Georgia o sa avem ocazia sa vizitam si Palatul Dadiani, aflandu-ne in permanenta in apropierea acestui sfant simbol al crestinismului.

palatul dadiani pelerinaj georgia

Manastirea Jvari – Patrimoniu UNESCO

Parte a patrimoniului UNESCO, Manastirea Jvari a fost construita in secolul VI, aceasta fiind amplasata pe locul unde Sf. Nina, considerata a fi Luminatoarea Georgiei, a infipt in pamant crucea de lemn. Aceasta impletire din vita de vie, daruita sfintei chiar de Maica Domnului a binecuvantat si increstinat poporul georgian. Iar in acel loc, a fost ridicata de catre Erismtavari Stepanoz I aceasta mareata manastire, care in anul 1996 a intrat in partimoniul UNESCO.

manastirea jvari pelerinaj georgia

Manastirea Bodbe – Mormantul Sf. Nina

Una dintre cele mai renumite manastiri din tinutul georgian, Manastirea Bodbe a fost construita peste mormantul celei considerate Luminatoarea Georgiei, Sf Nina. In fiecare an o multime de pelerini din intreaga lume vin sa se inchine la mormantul Sfintei Nina, mormant care a reprezentat piatra de temelie pentru constructia acestui monument al crestinismului georgian.

manastirea bodbe georgia pelerinaj

Acestea sunt doar cateva dintre minunatele locuri de pelerinaj care ne vor calauzi si atinge sufletul in calatoria noastra spirituala. Va asteptam cu mare drag alaturi de noi in acest minunat tinut, in Pelerinajul din Georgia 2017.