Vine primavara ! Suna asa de desuet ! Insa eu chiar freamat la gandul ca temperaturile atmosferice vor fi mai blande , si voi putea sa … pelerinez !

Ma tot gandesc la Grecia, la tot ce inseamna pentru sufletul meu, acest tinut al multor Sfinti dragi. As vrea sa-i amintesc aici; insa nu stiu cu ce Sfant sa incep, ca nu care cumva sa impietez memoria celuilalt.  Asaca voi alege ordinea alfabetica : Sf David al Tesalonicului, Sf David Batranul,  Sf Efrem cel Nou, Sf Haralambie,  Sf Ioan Rusu,   Sf Nectarie,  Paisie Aghioritul (scuze ca il trec in randul sfintilor, insa am crescut cu scrierile lui si am auzit atat de multe binecuvantari- ca sa nu spun minuni-, din partea Sfinetiei Sale, asa incat il trec pentru sufletul meu in aceasta ceata ! ), Sf Spiridon.

As dori sa va povestesc o minune intamplata printre cei ce au fost intr-unul din pelerinajele organizate de mine.

Este vorba despre o familie ce depasisera cu mult cele doua decenii de convietuire impreuna. Aproape ca nici nu se mai rugau la Dumnezeu si la toti Sfintii sa le binecuvinteze casa cu un copilas. Trecusera prin toate fazele, inclusiv ca ar fi fost in stare sa ia acasa, purandelul nespalat lasat la cersit in fata bisericii. Acum erau linistiti, atat cat viata asta si vremurile astea te lasa, si impacati in a iubi copiii altora.

Intr-un an au mers si in pelerinaj in Grecia. Nici nu auzisera de Sf Efrem cel Nou ! Si in drum spre Nea Makri, am spus pelerinilor cateva cuvinte despre acest deosebit SFANT: viata, patimirea, smerenia timp de secole, minunile si darurile contemporane. Dupa ce s-a citit si acatistul si dupa ce s-au inchinat in Manastirea de pe Colina Neprihanitilor, la plecare , intorcandu-se si facandu-si o cruce mare in poarta , au zis : DE VOM AVEA SI NOI VREUN COPIL , EFREM SE VA NUMI !

Pelerinajul s-a terminat, intre timp eu am mai fost si in Ucraina, si in Israel. La vreo sase luni ma suna sotia si , bucuroasa imi spune: Voi avea pe Efrem ! (reusisera sa adopte un baietel).

Asadar, abia astept sa ma duc la Sfantul Mucenic Efrem cel Nou sa-i spun ce… isprava a mai facut (asa ca la un bun prieten) !