Tel: 0729.849.665
 

Pelerinaj Serbia, plecare din Iasi, tarif 260 euro

  • Destinatie: ALTE DESTINATII, SERBIA
  • Durata: 5 zile
  • Plecare: 17/08/2016
  • Sosire: 21/08/2016
  • Pret:

    260 Euro

Un pelerinaj in Serbia in care principalele obiective de pelerinaj vizate sunt urmatoarele: Manastirea Rakovica, Catedrala Sf Sava, Catedrala Sf Arh Mihail si Gavril, Manastirea Studenica, Manastirea Celje, Manastirea Zica, Manastirea Lelic, Manastirea Ljubostina, Manastirea Manisja, Manastirea Vitovnica, Valea Timocului, Cetatea Alba, Cetatea Vidin. Pe langa aceste obiective programul complet pentru cele 5 zile de pelerinaj este prezentat mai jos. Va asteptam cu drag sa descoperim minunatele taine ale pelerinajului in Serbia.

Rezerva acum! Contract Cadru

PELERINAJ SERBIA

 

Ziua 1

17 august 2016

Plecare din Iasi ora 05.00. Prima oprire o facem la Manastirea Bistrita, unde ne inchinam la Icoana Facatoare de Minuni a Sf Ana . Continuam traseul prin Cheile Bicazului si frumoasele peisaje transilvane si urmatorul popas va fi in Cetatea Alba Iulia, unde se afla Catedrala Reintregirii Neamului. Cazare Timisoara, sau in zona. 

Ziua 2

18 august 2016

Mic dejun. Tranzitam granita sarbeasca si ajungem in Belgrad unde ne vom incanta cu: Fortăreaţa (Kalemegdan) strategic asezata deasupra gurilor de varsare ale raului Sava in Dunare, închinare în cele două biserici Sveta Petka (aici au fost adapostite moastele Sf Paraschiva in sec XIV)  şi Ruzica Catedrala Sfântul Arhanghel Mihail (sec. XIII), Catedrala Sfântul Sava (ridicată pe locul unde au fost arse în 1595 moaştele Sfântului Sava, primul arhiepiscop al Serbiei). Daca timpul ne permite, continuam aceasta prima zi de PELERINAJ SERBIA cu Manastirea Rakovica, ctitorie a lui Radu I Basarab, unde se afla mormantul Patriarhului Pavle, unul dintre cei mai iubiti si smeriti patriarhi contemporani. Cazare Belgrad.  

Ziua 3

19 august 2016

Mic dejun. Ne indreptam catre Valjevo unde ne vom inchina in Manastirea Celje; aici se afla mormantul Sf. Iustin Popovici, bun prieten al Pr. Cleopa (se merge pe jos 2 km/dus). Deasemenea, vizitam si Manastirea Lelic, unde se afla moastele Sf. Nicolae Velimirovici supranumit si Noul Ioan Gura de Aur. Coboram mai la sud, pentru a intra in ctitoriile voievodale ale primului uns sarb Stefan Nemanja: Manastirea Studenica, unde se afla moastele Sf Sava si Manastirea Zica, unde a fost numit episcop Sf Nicolaie Velimirovici. Cazare Kraljevo

Ziua 4

20 august 2016

Mic dejun. Incepem ziua cu Manastirea Ljubostjna, locatia unde Sf Nicolaie a avut domiciliu fortat pe timpul ocupatiei fasciste. Ne indreptam spre Manastirea Manisja, construita de domnitorul Stefan ca act de pocainta, cea mai reprezentativa vatra a Scolii Morava, adevarata fortareata inconjurata de 11 turnuri. Facem o oprire si la Manastirea Vitovnica, ctitorie domneasca medievala, unde a vietuit contemporan cu noi, Staretul Tadei, considerat inca din viata un sfant bun si smerit al zilelor noastre. Cazare Negotin

Ziua 5

21 august 2016

Mic dejun. Ne bucuram de Valea Timocului, oaza vlaha in Balcani, dincolo de granitele tarii. Daca timpul permite , luam binecuvantare de la Protopopul Timocului, Parintele Boian Alexandrovici. Tranzitam granita sarbo-bulgara si facem o oprire la Cetatea Vidin, in amintirea bataliilor pentru independenta neamului romanesc. Traversam cu ferry-boat-ul Dunarea, fluvial hotar, si ne indreptam catre casa cu scurte opriri pe traseul celor 600 km. Va mai asteptam in PELERINAJ SERBIA! 

Pretul Include:
- transport cu autocarul;
- 4 nopti cazare in hotel 2*/3* (camere duble si triple);
- 4 mic dejunuri;
- toate taxele stradale, de vama, de parcare;
- insotitor de grup ;- preot insotitor

 

Pretul nu Include:
- asigurarea medicala ( 38 lei );
- optionalele;
- orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ pretul include” .

 

Nota:
NOTA:       

- Plata se poate efectua in Euro sau lei (curs BNR din ziua platii + 2%, comision de risc valutar).

- Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

- In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.

- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective.

In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intodeauna cel pentru camera standard! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard va rugam sa accesati pagina web a hotelului.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina etc). Va rugam ca, in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

- Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.   

- Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite demonstrate cu acte doveditoare, cum ar fi imbolnaviri / deces,  furtul / distrugerea pasaportului / cartii de identitate.

- Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca. Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.

- Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti (cu pasaport individual sau carte de  dentitate). Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta are declaratie notariala de la celalalt parinte cu acordul acestuia, sau are hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii, ci insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara de declaratie sau procura notariala data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro

Grup minim 45 pers. Pentru un grup mai mic de 45 persoane, pretul excursiei se recalculeaza.

In cazul modificarii pretului mondial la combustibil, agentia isi rezerva dreptul de a ajusta tariful in functie de acest parametru.