Tel: 0729.849.665
 

Pelerinaj Muntele Athos, plecare din Piatra Neamt, tarif de la 140 euro

 • Destinatie: GRECIA
 • Durata: 6 zile
 • Pret:

  140 Euro

PELERINAJ MUNTELE ATHOS 28 mai, 11 iunie, 16 August, 18 Septembrie, 10 Octombrie, 13 Noiembrie  2 Decembrie

Rezerva acum! Contract Cadru

PELERINAJ MUNTELE ATHOS

28 mai,

11 iunie,

16 August,

18 Septembrie,

10 Octombrie,

13 Noiembrie

 2 Decembrie

Ziua 1

Plecare din Piatra Neamţ la ora 13:00 din parcarea de langa Biserica Sf. Trei Ierarhi. ( Daca plecarea este din Iasi costul este suplimentat cu  10 euro/ pers.) – Bacău  ( parcarea Hotelului Moldova) – Focșani – Buzău – București (aprox. 19:30) – Giurgiu – Plevna – Sofia – Kulata – Serres – Nigrita – Ouranopoli.

Ziua 2

Ouranopoli. Cu ferryboatul până la Dafni. Dafni – Karyes – aici vom vizita  Biserica Protaton unde se afla icoana Maicii Domnului Axion Estin, Manastirea Cutlumus iar de acolo ne indreptam spre chilia Parintelui Paisie Aghioritul- Panagouda. De acolo plecam spre cazare la Schitul Lacu la chilia Adormirea Maicii Domnului.

Ziua 3

Schitul Lacu. Inchinare la Kiriakon unde se afla icoana Maicii Domnului Lacoschitika. Dupa aceea mergem la Chilia Buna Vestire a parintelui Stefan. Plecam spre Schitul Prodromu si oprim la Izvorul Sf. Atanasie (Cazare Schitul Prodromu).

Ziua 4

Schitul Prodromu. Închinare la Icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului Prodromița și a Sf. Ioan Botezătorul. Drumeție 40 min până la Chilia și Peștera Sfântului Athanasie Athonitul. Vom merge la chilia Acoperamantul Maicii Domnului unde se afla o particica din moastele Sf. Patapie. De vorbă cu Părintele Iulian (Lazăr) Prodromitul (dacă este disponibil). Facem drumetie pana laManastirea M. Lavra (cazare).

Ziua 5

Manastirea Marea Lavra. Se închiriază un maxi-taxi pentru întreaga zi pentru a vizita:  Măn. Caracalu (închinare la odoarele mănăstirii) – Măn. Filotheu (închinare la Icoana Maicii Domnului – Glycophilousa – Dulce Sărutare) – Măn. Iviron (închinare la icoana făcătoare de minuni Portărița, izvorul Maicii Domnului)  – Măn. Stavronikita (închinare la odoarele mănăstirii) – Măn. Pantokrator (închinare la icoana Maicii Domnului – Gerontissa și la alte odoare ale mănăstirii) – Schitul Sf. Prooroc Ilie (închinare în kiriakon, icoana Maicii Domnului – Înlăcrimata și alte odoare) - Măn. Vatopedi (închinare la cele șapte icoane făcătoare de minuni și la celelalte odoare ale mănăstirii). Schitul Sf. Andrei ( cazare).

Ziua 6

Schitul Sf. Andrei. Schitul Sf. Andrei Serai (închinare într-una din cele mai mari biserici din Balcani, închinare la parte din Capul Sf. Ap. Andrei, Seminarul teologic Athoniada). Plecare pe jos spre Karyes. În funcție de timpul avut la dispoziție (până la plecarea spre portul Dafni) se vizitează Chilia sârbească Sf. Sava (închinare la Icoana Maicii Domnului - Galactotrofusa – Maica Domnului care alăptează)  Plecare cu mașina din Karyes spre Dafni, îmbarcare pe ferryboat spre Ouranopoli. Sosire in ţară în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

Pretul Include:
 • -transportul din ţară până în Ouranopoli şi retur se face cu un Mercedes Vito , 2007, 8+1, Volkswagen Transporter,2012,8+1 locuri sau microbus Mercedes Sprinter de 17+1 locuri în funcţie de numărul de persoane înscrise.
 • -două mese pe zi + 4 nopţi cazare în mănăstirile din Sfântul Munte
 • -ghid însoţitor

 

Pretul nu Include:
 • - diamonitirionul* (25 euro) + transportul în Sfântul Munte
 • – ferryboat
 • - taxi (aprox. 95 euro pentru acest traseu).

 

Nota:
  • NOTA:  Programul pelerinajului poate suferi unele modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sfântul Munte și condițiile climaterice (care pot amâna intrarea sau ieșirea din Sf. Munte)!*  Preoţii şi monahii plătesc doar 10 euro diamonitirionul (permisul de vizitare al Sfântului Munte).
- Plata se poate efectua in Euro sau lei (curs BNR din ziua platii + 2%, comision de risc valutar).

- Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

- In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.

- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective.

In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intodeauna cel pentru camera standard! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard va rugam sa accesati pagina web a hotelului.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina etc). Va rugam ca, in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

- Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.   

- Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite demonstrate cu acte doveditoare, cum ar fi imbolnaviri / deces,  furtul / distrugerea pasaportului / cartii de identitate.

- Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca. Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.

- Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti (cu pasaport individual sau carte de  dentitate). Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta are declaratie notariala de la celalalt parinte cu acordul acestuia, sau are hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii, ci insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara de declaratie sau procura notariala data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro

Grup minim 15 PERSOANE