Tel: 0729.849.665
 

Pelerinaj Israel Iordania 2019 din Bucuresti, tarif de la 929 euro

 • Destinatie: IORDANIA, ISRAEL
 • Durata: 10 zile
 • Plecare: 07/04/2019
 • Sosire: 16/04/2019
 • Pret:

  929 Euro

Pelerinaj Israel Iordania 2019 din Bucuresti cuprinde toate obiectivele ale Tarii Promise de Dumnezeu lui Moise !

Rezerva acum! Contract Cadru
PELERINAJ ISRAEL IORDANIA 2019 DIN BUCURESTIV
 

Ziua 1
7 aprilie 2019
Prezentare în Aeroportul București OTOPENI  la ora 22.00 pentru zbor cu compania Tarom. Decolare la ora 00,30  din Bucureşti cu destinaţia Amman, sosire la ora 03.30 pe aeroportul Quin Alia din Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei. 
Ziua 2
8 aprilie 2019
Prima zi de Pelerinaj Israel Iordania 2019 din Bucuresti o incepem cu vizita la orasul antic Jerash . Epoca de aur a orasului Jerash a fost in timpul stapanirii romane, insa in prezent este una din cele mai bine intretinute asezari romane din lume. Ascuns mult timp sub nisip, in ultimii 70 ani a fost supus unui proces de restaurare, iar astazi ne putem face o imagine foarte clara asupra localitatilor vechi romane. Vizitam vechiului oras cu impunatoarea poarta de intrare (Hadrian), strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, bai publice, numeroase fantani deosebit de bine pastrate. Vom vizita Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Tur de oras Amman. Amman-ul este deopotriva un oras modern dar si capitala antica a Regatului Hasemit al Iordanului cu o varietate de situri istorice pe care le vom vizita astazi. Falnic situata deasupra orasului, Citadela cuprinde mai multe structuri precum Templul lui Hercule, Palatul Omayyad si Biserica Bizantina. La poalele cetatii se afla Teatrul Roman cu o capacitate de peste 6000 de locuri, folosit si in ziua de azi pentru evenimente culturale. Un alt teatru restaurat este teatrul Odeon, cu o capacitate de 500 de locuri si care este folosit pentru concerte. In zona se mai afla trei muzee importante ale Iordaniei, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Folclor si Muzeul Traditiilor Populare. Parasim capitala si o luam pe Drumul Regilor, o ruta antica care pastreaza si astazi urmele negustorilor, armatelor si pelerinilor care l-au strabatut de-a lungul secolelor. Ajungem in Madaba – Orasul Mozaicului, renumita in intreaga lume pentru lucrarile de mozaic, datate secolul al VI-lea. Ne vom indrepta apoi catre Muntele Nebo, situat la 800m deasupra nivelului marii, unde puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa. In aceste locuri , granita israelo-iordaniana este realizata de marea Moarta. Coasta Iordaniei, de la Marea Moarta, ofera unele dintre cele mai spectaculoase peisaje naturale si spirituale din lume. Principalul punct de atractie la Marea Moarta este, desigur, apa extrem de sarata. Continutul de sare al apei este de 31,5 %, ceea ce te face sa plutesti, deci este imposibil sa te scufunzi. Apa conține, de asemenea, 21 de minerale, inclusiv un nivel ridicat de magneziu, sodiu, potasiu si brom plus alte 12 minerale care nu se gasesc in nici un alt loc din lume. Studiile au aratat ca apa de la Marea Moarta in combinatie cu namolul negru gasit de-a lungul tărmului, au beneficii semnificative pentru sanatate precum imbunatatirea circulatiei sangelui, pentru artrita, vindecarea alergiilor si revitalizarea pielii. Cina si cazare Hotel Amman
Ziua 3
  9 aprilie 2019
Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre obiectul cel mai cunoscut din Iordania, si anume Petra. Astazi vom face o plimbare pe urmele lui Indiana Jones si vom descoperi acest oras uimitor, care a fost pierdut de lume mai bine de 1000 de ani. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare. Unii arheologi o numesc a 8-a minune a lumii antice si nu e de mirare. Vom admira temple, morminte, teatre si scari care au fost sculptate in stanca. Vom intra in orasul vechi, vom vedea As-Siq si ne vom indrepta catre tezaurul Al-Khazneh, unde s-ar putea sa va incerce un sentiment de deja-vu, intrucat acest loc a jucat un rol important in ultima Cruciada si in filmul Indiana Jones. Vom vizita apoi Teatrul Roman si spectaculoasele morminte regale. De aici vom cobori catre Aleea Coloanelor. Timp liber la dispozitie pentru fotografii inainte sa ne intoarcem pe aceiasi ruta. Nota: Turul de Petra se face pietonal si intrucat se merge pe jos considerabil, cu numeroase scari si portiune de teren accidentat, se recomanda incaltaminte comoda si nu este potrivit persoanelor care au dificultati cu mersul pe jos indelungat.  Continuam cu deplasare catre Wadi Rum pentru o experienta de neuitat, unde avem posibilitatea unei plimbari cu jeep prin desert.  Se pot vizita canioane pitorești, arcuri jaba, dune de nisip și veți vedea frumoase peisaje . Wadi Rum  este  vestitul desert  de culoarea trandafirului rosu .  In cazul in care ceva va pare cunoscut, este pentru ca acest peisaj magnific a asigurat fundalul in filmul „Lawrence al Arabiei”. Excursia continua catre Aqaba – renumita statiune de la Marea Rosie.  Renumit pentru recifele sale de corali si viata marina unica, acest oras port a fost inca din cele mai vechi timpuri principalul port de la Marea Rosie pentru calatoriile catre Extremul Orient. Astazi va propunem sa explorati Aqaba impreuna cu insotitorul de grup. Fortul Mamluk este unul dintre principalele vestigii istorice din Aqaba, reconstruit in sec. al XVI-lea. Flancat de turnuri semicirculare, fortul este marcat cu diverse inscriptii care marcheaza perioada tarzie a dinastiei islamice. Sapaturile arheologice curente au scos deja la iveala poarta si zidurile orasului, impreuna cu turnuri, cladiri si o moschee. Muzeul adaposteste o colectie imprersionanta de artefacte, ceramica si monede. Tot in Aqaba se mai gaseste si casa lui Sharif Hussein Bin Ali, strabunicul regelui Abdullah al II-lea si cladirea considerata a fi cea mai veche biserica din regiune. Ne putem bucura de o dupa amiaza relaxanta pe malul Marii Rosii (poate si snorkeling) .  Cina si cazare Aqaba.
Ziua 4
  10 aprilie 2019
După micul dejun, vom traversa granita iordaniana spre Israel. Ne aflam tot pe malul marii Rosii, in vestita statiune Eilat. Obiectivul cel mai cautat in acest loc este Acvariul de la Eilat, un adevarat muzeu in aer liber, unde poate fi admirata viata marina in toata splendoarea ei, chiar scufundandu-te in mijlocul coralilor. De mai bine de 30 de ani, cercetătorii de aici au „plantat” coralii de când erau „pui mici”, in tentativa de a reface viața marină de altă dată, de pe vremea când marea nu era atât de poluată. Ulterior ne indreptam spre nord si urcam cu telecabina pentru a vizta  vestita Cetate Masada, simbol al rezistentei israelite impotriva cotropitorilor. Spectaculoasa fortareata Masada, obiectiv din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, a fost construita cu un secol mai inainte de Hristos. Zidul inconjurator prezenta o multime de turnuri de observare si aparare, iar incinta fortaretei abunda in constructii, asemanandu-se foarte usor unui mic orasel. in ziua de 16 aprilie 73, romanii au ajuns la zidurile fortaretei de la Masada datorita rampei ce au construit-o in timp de sase luni. La patrunderea in interior, romanii au gasit toate cladirile incendiate, afara de depozitele de alimente, iar pe locuitori morti. Se crede ca, pentru a nu cadea in mainile luptatorilor romani, care i-ar fi luat intr-o apriga robie, evreii baricadati in fortareata au preferat sa se sinucida in masa. Deoarece sinuciderea era interzisa de religia mozaica, se spune ca evreii au tras la sorti cativa barbati care sa-i omoare pe toti ceilalti, in cele din urma ramanand unul singur, care s-a sinucis. Se spune ca numai doua femei si cinci copii s-au ascuns intr-o cisterna de apa, spre a nu fi omorati. Acestia sunt cei ce au povestit istoria. Continuam drumul nostru de-a lungul Marii Moarte si ajungem in Bethlehem, cunoscut ca Orasul lui David. Cina si cazare Bethlehem.  
Ziua 5
  11 aprilie 2019
După micul dejun, in functie de conditiile de la fata locului, vom merge si in Hebron la Manastirea Sf Treime, unde se afla Stejarul din Mamvri, loc in care Avraam a primit vizita celor trei ingeri: DIVINITATEA .  Intorcandu-ne in orasul lui David, intram la Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”) si pestera celor 14.000 prunci ucisi de Irod. La aproximativ 500 m se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul şi să fugă în Egipt. După aceea mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde înnoptau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Cazare și cină la hotel în Bethleem.
Ziua 6
  12 aprilie 2019
Mic dejun. Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Coborâm pe valea Iordanului cu oprire la râul Iordan, unde este un loc amenajat pentru binecuvântarea credincioșilor în apele Râului Iordan. Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vom vizita Asezamantul Romanesc,  Biserica  Dudul lui Zaheu, dar si pentru o panorama asupra Muntelui Qarantania, unde Iisus a postit 40 zile si a fost ispitit . Tot pe Valea Iordanului mergem la Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan. Cazare și cină la hotel în Bethleem.
Ziua 7
  13 aprilie 2019
Mic dejun. Astazi vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Drumul Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc . La pranz va fi un mic popas pentru masa, sau cumparaturi in bazar. Apoi , continuam periplul nostru pe Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii dar si Biserica Petru Galicantu. Cazare și cină la hotel în Bethleem.   Optional , vom participa si la slujba Sf.Liturghii savarsita la Sf.Mormant  noaptea . (15  euro)
Ziua 8
  14 aprilie 2019
Mic dejun. După micul dejun deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Ne intoarcem in Ierusalim pe  Muntele Măslinilor, unde vom vizita: - Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; - Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; - Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; - Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; - Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. In masura in care timpul ne permite, mergem si mai intram la Sf.Mormant. Cazare și cină la hotel în Bethleem. 
Ziua 9
  15 aprilie 2019
Mic dejun. Continuam drumul de-a lungul granitei israelo-iordaniana  si ajungem in nordul tarii. Ne începem ziua cu vizită la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Continuăm cu orașul Nazareth, situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos.  Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977, apoi vom merge către Catedrala Catolică a Bunei-Vestiri în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus si Atelierul Sf. Iosif . Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului; In biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea  ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Optional se va servi pranzul, gustand din “Pestele Sf. Petru”(20 euro).  La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Continuăm cu Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35 m sub nivelul Mării Mediterane. Cina si cazare Tiberias / Nazaret
Ziua 10
  16 aprilie 2019
Mic dejun. Ne indreptam spre orasul Tiberias, construit si denumit in cinstea Imparatului Roman Tiberius. Asezat la malul Marii Galileii, orasul a devenit important si pentru comunitatea crestina , dar si evreiasca. Aici vom face o frumoasă şi relaxantă croazieră pe Marea Galilei cu o corabie  așa cum era pe vremea Mântuitorului.Ne continuam  pelerinajul în Țara Sfântă spre coasta Mării Mediterane pe urmele Sf. Petru până la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem în oraşul Haifa unde vizităm frumoasele grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Ne deplasăm către anticul port Yope, unde se afla boemul cartier Jaffa. Aici vizitam Biserica Sf Arh Mihail ce se afla pe malul Marii Mediterana, si ne bucuram de privelistea minunata atat a orasului Tel Aviv cat si a Stancii Dorintelor. Ajunși în Tel Aviv, facem un tur al oraşului primăverii , cel mai modern oraş din Israel . Apoi ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul de București. Va multumim ca ati fost in Pelerinaj Israel Iordania 2019 din Bucuresti!
Decolare din Tel Aviv cu cursa Tarom la ora 23,30, sosire în București la ora 02,15 in 17 aprilie 2019. 

Pretul Include:
 • bilet de avion Bucurestii- Amman // Tel Aviv-Bucuresti cu compania  Tarom
 • - Catering pe timpul zborului
 • taxe de aeroport
 • - taxe de viza
 • - transfer aeroport-hotel-aeroport
 • - transport cu autocar  clasificat (aer conditionat, wi-fi, scaune rabatabile, sistem audio-video);
 • - 8 nopţi cazare in hoteluri de 4* in Amman, Aqaba, Nazareth / Tiberias si Bethlehem
 • - mic dejun si cina in sistem bufet
 • - taxi Muntele Tabor
 • - taxi Mănăstirea Sf. Sava
 • - plimbarea cu corabia pe Marea Galileii
 • - materiale promotionale
 • - ghid local vorbitor de limba romana
 • - preot insotitor
 • - taxele de intrare la toate obiectivele turistice specificate în program

 

Pretul nu Include:
 • Alte mese decat cele din program.
 • Txele de intrare la Jerash =20 $; Masada= 25 $, Wadi Rum = 20 $ , Eilat = 25 $ , Iesire la Sf Liturghie de noapte la Sf Mormant 15 usd
 • Taxa de tips , meeting, assitence 45 euro/pers
 • Asigurarea medicala 43 lei/pers

 

Nota:
 • Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor, fara a cere acordul agentiei, fara a afecta contractul (plecarea in pelerinaj).
 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 8 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor

Grup minim 45 pax