Tel: 0729.849.665
 

Pelerinaj Israel Iordania 2018, tarif de la 758 euro

 • Destinatie: IORDANIA, ISRAEL, PELERINAJE 2018
 • Durata: 7 zile
 • Pret:

  758 Euro

Pelerinaj Israel Iordania 2018 ne da oportunitatea de a merge de o parte si de alta a malurilor Iordanului, spatiu arondat Locurilor Sfinte

Rezerva acum! Contract Cadru

Pelerinaj Israel Iordania 2018

Plecari:

- 3 septembrie 2018

- 8 octombrie 2018

 

 

Ziua 1

Prezentare la Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, pentru imbarcare la zborul spre Tel Aviv. După formalitatile de frontiera de pe aeroportul Ben Gurion incepem pelerinajul in Tara Sfanta urcand pe coasta Marii Mediterane pana la Caesarea, vechi centru al culturii elene, cu impresionante ruine cruciate, unde vizitam Apeductul Roman. Continuam spre Haifa, al 3-lea mare oras din Israel, pentru a admira gradinile Bahai (Patrimoniu UNESCO), superb terasate pe Muntele Carmel, care adapostesc Templul acestui cult si care ofera o frumoasa priveliste asupra Marii Mediterane si a portului. Urmeaza Biserica Stella Maris (sec. XIX), construita de ordinul carmelit. Admiram in interior picturi care il reprezinta pe Sf. Ilie in carul de foc in care s-a inaltat la cer, regele David cu harpa, Sfanta Familie cu cei patru Evanghelisti si altarul de deasupra Grotei Sf. Ilie (unde a meditat profetul inainte de intalnirea cu preotii lui Baal). Deplasare spre Tiberias/ Nazareth pentru cazare si cina la hotel 3***.

Ziua 2

Mic dejun. Incepem vizita in Nazareth, locul copilariei Mantuitorului, cu Biserica Buna Vestire care adaposteste in subsol o parte a casei lui Iosif (Pestera Familiei Sfinte) si Biserica Ortodoxa a Sf.Arhanghel Gavril (construite pe locul unde Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavril ca va naste pe Iisus), pictata de fratii Morosanu in anul 1977. Urmeaza Cana Galileii, unde vizitam Biserica Minunii si Casa Nuntii (unde Iisus a savarsit prima minune, transformand apa in vin), apoi Capernaum (orasul in care locuit Iisus dupa plecarea din Nazareth) supranumit “Orasul Domnului”, locul unde Mantuitorul a vindecat-o pe soacra lui Simon Petru si vizitam ruinele sinagogii din calcar alb (unde Iisus a predicat), ruinele casei soacrei Sf. Petru si Biserica Ortodoxa „Sfantul Gheorghe”. Continuam cu Tabgha (locul unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si pestilor) si Muntele Fericirilor, unde vom vizita capela de forma octogonala ce a fost construita pe locul unde Mantuitorul a tinut predica despre fericiri. De aici, optional, daca timpul permite, (pret informativ 10 €/ pers) croaziera pe Marea Galileii cu o copie a “barcii lui Iisus”. Dupa amiaza deplasare spre Ben Shean (Decapolis), trecem apa Iordanului peste Podul Seik Husein, traversand din Israel in Iordania si ne continuam deplasarea pana la Amman pentru cazare si cina la hotel 4* in Amman.

Ziua 3

Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre anticul Petra (aproximativ 3h si 30 min/sens), pe originala “Autostrada a Desertului”. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei (se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca. 5km). In continuarea zilei vom parasi Petra si trecand prin Wadi Musa – Valea lui Moise, vom reveni la Amman, pe care il vom descoperi intr-un tur panoramic cu autocarul: Citadela, situata pe cel mai inalt deal al orasului, care adaposteste Templul lui Hercule, Palatul Ummayad si Biserica Bizantina. La poalele dealului descoperim Teatrul Roman (sec. II) cu o capacitate de cca. 6.000 locuri, un reper din perioada romana cand orasul era cunoscut sub numele de Philadelphia si Teatrul Odeon, iar in apropiere Muzeul National de Arheologie (cu colectii aranjate cronologic din perioada preistorica si pana in prezent), Muzeul de Folclor (cu colectii de patrimoniu iordanian si Palestinian, ca instrumente musicale, costume, obiecte de artizantat si mozaicuri). Seara cazare si cina la hotel 4* in Amman.

Ziua 4

Mic dejun. Plecare spre Madaba, renumit pentru harta Tarii Sfinte realizata, in sec. al VI-lea din aprox. 2 milioane de bucati de mozaic in pardoseala Bis. Sf. Gheorghe (vizita). Continuam spre Muntele Nebo (cca. 800 m.alt.), unde Profetul Moise a privit spre “Pamantul Fagaduintei” (Tara Sfanta), in care nu i-a fost ingaduit sa paseasca. Efortul ne va fi rasplatit de o frumasa priveliste asupra Vaii Iordanului, Marii Moarte si Ierihonului. Deplasare in Israel, spre Marea Moarta, situtata la cca. 400 m sub nivelul Oceanului Planetar (fiind cunoascuta drept cea mai joasa mare de pe Glob), cu un popas la Qumran (vechiul centru al Esenienilor, locul unde au fost gasite manuscrisele de la M. Moarta) pentru cei interesati de produsele cosmetice pe baza de minerale din M. Moarta. Dupa ce vizitam Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan (prima manastire intemeiata in Valea Iordanului si singura deschisa publicului), ne deplasam de-a lungul Vaii Iordanului spre Qasr El Yahud si poposim in locul unde Iisus a fost botezat de Sf. Ioan Botezatorul in raul Iordan. Incheiem vizitele cu Ierihon, cel mai vechi oras din lume, unde admiram privelistea asupra Man. Carantania de pe Muntele Ispitirii (locul unde Iisus a fost ispitit de 3 ori de diavol, dupa 40 de zile de post), Biserica unde se afla Dudul lui Zacheu Vamesul si Asezamantul romanesc. Cazare si cina la Hotel 4* in Bethleem.

Ziua 5

Mic dejun. Dedicam ziua Ierusalimului, “Orasul Pacii” si incepem de la Muntele Maslinilor, urcand pana la Manastirea Ortodoxa Inaltarea Domnlui -Eleon. Continuam cu Biserica Pater Noster-“Tatal Nostru” (unde Iisus i-a invatat pe ucenicii sai cum sa rosteasca rugaciunea Tatal Nostru). Urmeaza Biserica Dominus Flevit -“Domnul a plans” (construita in forma de lacrima), Gradina Ghetsimani (locul de rugaciune si de liniste cel mai indragit de Iisus), Biserica Tuturor Natiunilor (construita prin contributia mai multor state), cunoscuta si sub denumirea de Biserica Agoniei, amintind de faptul ca a fost construita pe locul unde Iisus s-a rugat in noaptea arestarii sale de catre soldatii romani, Biserica Mormantului Maicii Domnului, Grota Tradarii (unde a fost inchis Iisus inainte de judecata). Intram apoi in Cetatea Sfanta prin Poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa- “Calea Crucii, cu cele 14 opriri ale lui Iisus catre Biserica Sfantului Mormant pentru a ne inchina la: Golgota, Piatra Ungerii si Sfantul Mormant. Urmeaza Zidul Plangerii (cel mai venerat loc sfant de catre evreii din intreaga lume) singurul ramas din Templul distrus de romani in anul 70 d.Hr., apoi urcam pe Muntele Sion pentru a vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului (una dintre cele mai mari biserici din Ierusalim), Foisorul unde a avut loc “Cina cea de Taina” si Mormantul Regelui David. Seara cazare si cina la acelasi hotel din Betheleem

Ziua 6

Mic dejun. Dimineata vizitam in Bethleem Biserica Nativitatii, locul nasterii lui Iisus şi Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului” si vom face popas in Piata Ieslei, situata in partea veche a orasului. Deplasare la Ein Karen, locul natal al Sf. Ioan Botezatorul, unde vizitam: Biserica ridicata pe locul naşterii “celui mai mare om nascut din femeie”, si admiram Fantana Fecioarei (construita pe locul casei unde Fecioara Maria a fost intampinata de Elizabeta). Optional (10 € / pers., se achita la agentie) transfer cu microbus in Desertul Iuderii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie (unde se afla pestera celor 3 Magi de la Rasarit) si Manastirea Sf. Sava (unde doar barbatii au acces). Seara cazare si cina la acelasi hotel din Betheleem.

Ziua 7

Mic dejun. Deplasare la Hozeva, unde vizitam Manastirea Sf. Gheorghe Hozevitul (care pastreaza moastele Sf. Ioan Iacob Romanul) si Pestera Sf. Ilie Tesviteanul, locul unde proorocul Ilie a fost hranit de corbi vreme de 3 ani si 6 luni. Plecam spre Tel Aviv, cu o vizita in cea mai veche parte a acestui oras, Jaffo, unul dintre cele mai vechi orase-port din lume, asociat cu povestile biblice despre Iona, Solomon si Sf. Petru. Dupa ce vizitam Biserica Sf. Mihail si Biserica Sf. Petru continuam drumul spre Aeroportul Ben Gurion pentru imbarcare la zborul spre Bucuresti. Va multumim ca ati ales Pelerinaj Israel Iordania 2018 !

Pretul Include:
 • Zbor Bucuresti- Tel Aviv- Bucuresti, bagaj de cala inclus
 • transp. pe durata circuitului cu autocar cu aer conditionat
 • - 6 cazari cu Mic dejun + cina in hotel de 4**** si 3*** (standarde locale)
 • -Preot insotitor + ghizi locali vorbitori de limba romana
 • - taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
 • Vizitele din program

 

 

Pretul nu Include:
 • Tips & porter: 3 euro / zi / pers. (se vor achita conducatorului de grup la sosirea in Israel)
 • deplasare cu microbuze in Pustiul Iudeii (Man. Sf. Sava şi Man.Sf. Teodosie) 10 € / pers., si plimbare cu barca pe M. Galileei 10 € / pers., ambele optionale se achită la agentie
 • taxa de rezervare si taxa de viza Iordania: 45 €/pers.;
 • taxa de iesire din Iordania: 15 € /pers. (toate se achită la înscriere)
 • alte servicii suplimentare decat cele mentionate, bauturi etc

 

Nota:
ACTE NECESARE:  paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

 • Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
 • Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate
 • Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
 • Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale fara o notificare in prealabil.
 • Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
 • SUPLIMENT SINGLE : 250 EURO
 • GRUP MINIM DE 45 DE PERSOANE