Tel: 0729.849.665
 

Pelerinaj Grecia din Bacau Piatra Neamt 2019, tarif 415 euro

 • Destinatie: GRECIA
 • Durata: 8 zile
 • Plecare: 30/08/2019
 • Sosire: 06/09/2019
 • Pret:

  415 Euro

Pelerinaj Grecia din Bacau Piatra Neamt 2019 cuprinde Cofu, Egina, Evia, Salonic, Nea Makri, Patras, Kato Xenia, intru bucuria inchinarii la sfintii dragi si grabnic ajutatori.

Rezerva acum! Contract Cadru

Pelerinaj Grecia din Bacau Piatra Neamt 2019

Ziua 1

30 august 2019

Plecare din Piatra Neamt ora 05.00. Traversam granita romana-bulgara trecand pe langa orasul Plevna, ce a fost teatrul luptelor in Razboiul de Independenta din 1877. Facem un popas la unul din monumentele UNESCO ale Bulgariei, si anume Manastirea Rila. Stilul arhitectonic, prezenta in viata tarilor bulgari, trairea Sf Ioan Rilski, ocrotitorul poporului bulgar, toate acestea fac ca acest edificiu sa merite inscrierea in Patrimoniul Mondial Cultural. Cazare Sandanski.

Ziua 2

31 august 2019

Mic dejun. Tranzitam frontiera bulgaro-greaca si primul popas il facem in Tesalonic, cel de-al doilea oras al Greciei ca marime, si capitala a regiunii macedonene. Incepem turul cu o oprire la Catedrala Sf Dimitrie, o constructie ce a suferit inca din secolul al IV lea multiple modificari, datorate intemperiilor vremurilor. Apoi trecem pe langa Agora (continuata cu Forumul Roman, ca loc central al citadelei), Bey Hamam (baile turcesti), Biserica Achiropeitos (una dintre cele mai autentice cladiri de secol V),  Arcul lui Galeriu (ridicat de imparat in cinstea victorie impotriva persilor), Rotonda (biserica crestina ce a fost proiecatata sa fie mausoleu al imparatului), Palatul imperial al lui Galeriu, Turnul Alb, Statuia lui Alexandru Macedon. Tot astazi ne mergem si la Manstirea Sf Ioan Evanghelistul, unde se afla mormantul Sf Paisie Aghioritul si moastele Sf Arsenie Capadocianul. Parasim aceste ale Eladei si ne indreptam spre rasarit, admirand campiile Thesaliei, fost areal al Imperiului Macedonean, ajungand la Marea Ionica. Cazare Igoumenitsa/ Corfu

Ziua 3

1 septembrie 2019

Mic dejun. Traversam spre insula Corfu cu ferry-boat-ul aproape doua ore pe Marea Ionica. Odata ajunsi in cea mai verde insula a Greciei, ne indreptam spre orasul vechi, unde se afla Biserica Sf Spiridon. Dupa ce ne inchinam la moastele acestui mare sfant si grabnic ajutator, ne indreptam spre vechea Mitropolie a Kerkyrei, unde se afla moastele Sf Teodora, imparateasa ce a mijlocit pentru oprirea iconoclasmului, sustinand al saptelea Sinod Ecumenic. Mai facem o scurta plimbare prin capitala insulei, un oras cu iz venetian, declarat Monument UNESCO. Dupa traversarea inapoi cu ferry-boat-ul, mergem spre sud, traversand pitorestile peisaje presarate cu munti, lacuri si vai. Trecem peste Podul Rio- Antirio, o adevarata capodopera inginereasca, ce se intinde peste Golful Corint. Facem popas in Patras, oras al martirizarii Sf Ap Andrei, cel Intai Chemat. Ne inchinam in Catedrala, unde se afla Capul Sfantului si Crucea pe care a fost rastignit. Alaturi se afla Catedrala veche, ce a fost construita pe Mormantul Sfantului, in a carui racla se mai afla o particica din Sfintele Moaste. Cazare Rodini.

Ziua 4

2 septembrie 2019

Mic dejun. Strabatem nordul Peninsulei Peloponez si ajungem la Canalul Corint, proiectat de aceeasi ingineri care au proiectat si Canalul Panama. Ajungem in Atena, capitala Greciei, asezare ce isi intinde istoria cu mandrie pana in cele mai vechi timpuri, si avem un tur cu autocarul (Piata Omonia, Palatul Parlamentului, Academia, Biblioteca, Monumentul Soldatului Necunoscut, Poarta lui Hadrian, Templul lui Zeus) si timp liber pentru a vizita Acropolis ( 20 euro optional).

Traversam cu ferry-boat-ul catre Insula Egina, cunoscuta inca de pe vremea fenicienilor ca Insula Porumbeilor. Cazare Egina/ Atena

Ziua 5

3 septembrie 2019

Mic dejun.  In a cincea zi de Pelerinaj Grecia din Bacau Piatra Neamt 2019 , mergem si ne inchinam in Manastirea Sf Treime, unde se afla moastele Sf Nectarie, tamaduitorul de boli grave. Ne indreptam spre Nea Makri, pe Colina Neprihanitilor, la Manastirea Buna Vestire, unde ne inchinam la Sf Mc Efrem. Traversam podul ce leaga continentul de Insula Evia si urcam prin frumoasele paduri de pini, pana in satucul Prokopie, unde ne inchinam la Moastele Sf Ioan Rusu. Cazare Loutra Edipsos

Ziua 6

4 septembrie 2019

Mic dejun. Mergand spre nord, traversam cu ferry-boat-ul inapoi spre continent. O prima oprire in aceasta zi este Manastirea Kato Xenia.  Ne inchinam la Braul Maicii Domnului, raclele cu Sfinte Moaste si Icoana Maicii Domnului Straina. Strabatem plaiurile Thesaliei si ajungem la poalele Meteorei. Vizitam o manastire din Complexul Meteora, un fenomen geologic incredibil, al unor stanci inalte si ascutite parca agatate de cer. Aici, inca din secolul al XI lea calugarii veniti din Muntele Athos au vietuit ca „intr-un stalp”, construind ulterior manastiri pe varful acestora. Complexul Meteora este trecut in Patrimoniul cultural mondial UNESCO. Oprim si la un atelier spre a fi introdusi in tainele mestesugului iconarilor. Cazare Kalambaka

Ziua 7

5 septembrie 2019

Mic dejun. Traversam Valea Tembi cu un scurt popas la Biserica Sf Mc Paraskevi, unde se afla o particica din sfintele sale moaste si Izvorul ajutator bolilor de ochi. Ne incantam ochii cu priveliste asupra inaltimilor Muntelui Olimp, ce este leaganul multor legende. Parasim meleagurile Eladei si intram pe teritoriul Bulgariei. Facem un tur de oras al capitalei Sofia, admirand Biserica Sveta Petka, Catedrala Sf Alexandr Nevski, Teatrul Ivan Vazov, si daca timpul ne permite vom merge si la Biserica Boiana, simbol al artei medievale, cu vestita fresca a Ingerului Alb. Cazare Sofia

Ziua 8

6 septembrie 2019

Mic dejun. Dimineata continuam drumul catre casa si facem un popas in Basarabov, la Manastirea Sf Cuv Dimitrie, construita pe malul raului Lom, acolo unde a vietuit Sfantul si unde au si fost gasite sfintele lui moaste. Ajungaem in Iasi seara tarziu . Final Pelerinaj Grecia din Bacau Piatra Neamt 2019 !

Pretul Include:
 • - Transport autocar clasificat pentru trafic international
 • - Taxe de autostrada, parcare, carte verde, vigneta, etc
 • - Cazare in hoteluri de 2/3* in camere duble sau triple
 • - Taxe guvernamentale hoteliere
 • - Mic dejun
 • - Bilete individuale si autocar pentru ferry-boat
 • - Ghid de turism
 • - Preot insotitor

 

Pretul nu Include:
 • - Asigurarea medicala , storno (43 lei/ 79 lei)
 • - Cheltuielile personale
 • Biletele de intrare la obiectivele specificate in program

 

Nota:
NOTA:

 • - Plata se poate efectua in Euro sau lei (curs BNR din ziua platii + 2%, comision de risc valutar).
  - Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.
 • - In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.
 • - Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective.
 • In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intodeauna cel pentru camera standard! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard va rugam sa accesati pagina web a hotelului.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina etc). Va rugam ca, in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.
 • - Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.   
 • - Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite demonstrate cu acte doveditoare, cum ar fi imbolnaviri / deces,  furtul / distrugerea pasaportului / cartii de identitate.
 • - Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca. Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.
 • - Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti (cu pasaport individual sau carte de  dentitate). Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta are declaratie notariala de la celalalt parinte cu acordul acestuia, sau are hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii, ci insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara de declaratie sau procura notariala data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro
 • Grup minim 45 pers.
 • Nu se acorda reducere pentru a 3-a persoana in camera (vor fi trei paturi in camera)
 • Camera SINGLE, supliment 145 euro
 • In cazul modificarii pretului mondial la combustibil, agentia isi rezerva dreptul de a ajusta tariful in functie de acest parametru.