Tel: 0729.849.665
 

Pelerinaj Grecia 2017, plecare din Iasi, tarif de la 425 euro

 • Destinatie: GRECIA
 • Durata: 7 zile
 • Plecare: 28/09/2017
 • Sosire: 05/10/2017
 • Pret:

  425 Euro

Pelerinaj in Grecia ce cuprinde mai toti sfintii dragi noua: Sf Dumitru, Sf Spiridon, Sf Nectarie, Sf Efrem, Sf Ioan Rusu, Sf Paraschevi, Sf Ioan Rilski

Rezerva acum! Contract Cadru

Pelerinaj Grecia plecare din Iasi iulie 2017

Ziua 1

28 septembrie 2017

Plecare la ora 21.00 din Mizil, Bucuresti. Se pot face imbarcari si de pe traseul Iasi – Barlad – Focsani – Buzau ( supliment pentru acest transfer 30 euro/ dus – intors).

Ziua 2

29 septembrie 2017

Primul obiectiv al acestui Pelerinaj Grecia 2017 va fi in Tesalonic, cel de-al doilea oras al Greciei ca marime, si capitala a regiunii macedonene. Incepem turul cu o oprire la Catedrala Sf Dimitrie, o constructie ce a suferit inca din secolul al IV lea multiple modificari, datorate intemperiilor vremurilor. Apoi trecem pe langa Agora (continuata cu Forumul Roman, ca loc central al citadelei), Bey Hamam (baile turcesti), Biserica Achiropeitos (una dintre cele mai autentice cladiri de secol V),  Arcul lui Galeriu (ridicat de imparat in cinstea victorie impotriva persilor), Rotonda (biserica crestina ce a fost proiecatata sa fie mausoleu al imparatului), Palatul imperial al lui Galeriu, Turnul Alb, Statuia lui Alexandru Macedon. Cina si cazare Paralia Katerini.

Ziua 3

30 septembrie 2017

Mic dejun. Ne indreptam spre Valea Tembi, unde poposim la Biserica Sf Mc Parasckevi, si la Izvorul ajutator bolilor de ochi. Continuam pelerinajul nostru spre Kalambaka, unde vom vizita una din manastirile Complexului Monahal Meteora. Apoi ne oprim la un Atelier de Icoane, unde ni se vor dezvalui tainele picturii. Traversam frumoasele plaiuri ale Ioaninei si ajungem in Igoumenitsa, in vederea traversarii spre insula Corfu cu ferry-boat. Odata ajunsi in cea mai verde insula a Greciei, ne indreptam spre orasul vechi, unde se afla Biserica Sf Spiridon. Dupa ce ne inchinam la moastele acestui mare sfant si grabnic ajutator, ne indreptam spre vechea Mitropolie a Kerkyrei, unde se afla moastele Sf Teodore, imparateasa ce a mijlocit pentru oprirea iconoclasmului. Mai facem o scurta plimbare prin capitala insulei, un oras cu iz venetian, declarat Monument UNESCO. Dupa traversarea Marii Ionica cu ferry-boat-ul , strabatem plaiurile Ioanninei si ajungem inapoi la poalele Meteorei. Cina si cazare Corfu.

Ziua 4

1 octombrie 2017

Mic dejun. Traversam cu ferry-boat-ul Marea Ionica inapoi spre continent, si pornim spre sud, catre cel de-al treilea oras al Greciei, Patras. Traversam Canalul Subavcatic Preveza, apoi capodopera inginereasca Podul Rio – Antirio. In Patras facem un tur de-a lungul falezei, si ne oprim la una dintre cele mai mari catedrale din Balcani, si anume cea dedicata Sf Ap Andrei. Cina si cazare Patras/ Kyllini.

Ziua 5

2 octombrie 2017

Mic dejun (la pachet). Dis de dimineata ne vom indrepta spre portul Kyllini, pentru a traversa cu ferry-boat-ul catre Insula Kefalonia. Ne inchinam la Moastele Sf Gherasim Kefalonitul, izgonitorul de demoni. Mergem si la Biserica Maicii Domnului cu crini, dar si la Biserica Adormirii Maicii Domnului din Markopoulo, unde in fiecare an apar serpisori. Retur spre continent, si strabatand nordul Peninsulei Peloponez, ajungem si la istmul care o leaga de continent. Facem un popas la Canalul Corint ce strabate acest istm. Apoi plecam spre capitala Greciei, Atena. Ne indreptam catre Portul Pireu, pentru a traversa cu ferry-boat-ul in insula Eghina, denumita si insula fisticului.  Cina si cazare Egina.

Ziua 6

3 octombrie 2017

Mic dejun.  Dimineata devreme, ne inchinam la moastele Sf Nectarie Taumaturgul, chilia si  mormantul acestuia. Ne intoarcem spre continent pentru un tur al orasului Atena: Templul lui Zeus, Arcul lui Adrian, Stadionul Panatinaikos, Gradinile Nationale, Piata Omonia, Biblioteca Nationala, Academia, Teatrul, Muzeul Numismatic, Piata Syntagma, Palatul Regal, Garda Evzonilor, Partenonul, Teatrul Odeon,  Areopagul. Se viziteaza Acropolis, citadela democratiei ateniene in antichitate, ce cuprinde Partenonul, Erecteionul, Propylea, Teatrul Odeon, Teatrul Herodus Atticus. Aici s-a aflat una din cele mai vestite statui ale zeitei Atena, construita din fildes si aur de catre celebrul Fidias. Cina si cazare Atena / Nea Makri.

Ziua 7

4 octombrie 2017

Mic dejun. Parasim capitala Eladei si o luam spre drumul Maratonului si poposim pe Colina Neprihanitilor, unde se afla Manastirea Buna Vestire din Nea Makri, ce adaposteste moastele Sf Efrem cel Nou. Mergand spre nord admiram Golful Volos, de unde au plecat argonautii in cautarea lanii de aur, si facem un stop la manastirea Kato-Xenia. Aici se afla si icoana Maicii Domnului care a dat numele manastirii, si anume „ Straina” , dar si o parte din Braul Maicii Domnului. Traversam frumoasele meleaguri ale Thesaliei, si, de-a lungul culmilor muntoase ale Olimpului ajungem in cea mai cunoscuta statiune de la malul marii. Cina si cazare Sandanski

Ziua 8

5 octombrie 2017

Mic dejun. Ne luam ramas bun de la aceste tinuturi cu un farmec aparte, si tranzitam granita spre Bulgaria . Parcurgem cei aproape 900 km si ajungem in Romania seara tarziu.

Pretul Include:
 • - Transport autocar clasificat pentru trafic international
 • - Taxe de autostrada, parcare, carte verde, vigneta, etc
 • - Cazare in hoteluri de 2/3* in camere duble sau triple
 • - Mic dejun si cina
 • - Bilete individuale si autocar pentru ferry-boat
 • - Biletele de intrare la obiectivele specificate in program
 • - Ghid de turism
 • - Preot insotitor

 

Pretul nu Include:
 • - Asigurarea medicala , storno (39 lei/ 55 lei)
 • - Cheltuielile personale
 • TRANSFER DIN IASI 30 EURO/ dus-intors

 

Nota:
NOTA:

 • - Plata se poate efectua in Euro sau lei (curs BNR din ziua platii + 2%, comision de risc valutar).
  - Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.
 • - In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.
 • - Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective.
 • In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intodeauna cel pentru camera standard! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard va rugam sa accesati pagina web a hotelului.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina etc). Va rugam ca, in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.
 • - Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.   
 • - Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite demonstrate cu acte doveditoare, cum ar fi imbolnaviri / deces,  furtul / distrugerea pasaportului / cartii de identitate.
 • - Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca. Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.
 • - Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti (cu pasaport individual sau carte de  dentitate). Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta are declaratie notariala de la celalalt parinte cu acordul acestuia, sau are hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii, ci insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara de declaratie sau procura notariala data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro
 • Grup minim 45 pers.
 • Nu se acorda reducere pentru a 3-a persoana in camera (vor fi trei paturi in camera)
 • Camera SINGLE, supliment 90 euro
 • In cazul modificarii pretului mondial la combustibil, agentia isi rezerva dreptul de a ajusta tariful in functie de acest parametru.