Tel: 0729.849.665
 

Pelerinaj Georgia 2017

 • Destinatie: ALTE DESTINATII, GEORGIA
 • Durata: 7 zile
 • Plecare: 25/08/2017
 • Sosire: 31/08/2017
 • Pret:

  965 Euro

In acest PELERINAJ GEORGIA putem sa ne bucuram de Manastirea Gergeti, asezata la o altitudine de peste 2700m, dar si de Catedrala Svetitskhoveli ce s-a construit peste Camasa lui Hristos ce a fost jucata la sorti de catre soldatii romani. Catedrala SFintei Treimi, Manastirea Jvari, Manastirea Bodbe sunt alte cateva dintre obiectivele acestei minunate tari.

Rezerva acum! Contract Cadru

Pelerinaj Georgia 2017


Ziua 1

25 august 2017

Intalnire la Aeroportul Otopeni cu reprezentantul Agentiei de Pelerinaj la ora 08:00. Zborul va fi cu cursa Turkish Airlines, decolare ora 10:00, escala la Istanbul, sosire pe Aeroportul Tbilisi la ora 16:30. Facem un tur scurt al Capitalei Geogiei, Tbilisi incepand de la Biserica Metekhi (sec XIII) construita pe dealul pe care a fost martirizat Sf Abo, patronul orasului. De aici avem o vedere generala asupra orasului, dezvaluindu-ne putin din cultura georgiana. Cazare Tbilsi.

Ziua 2

26 august 2017

Mic dejun. Dimineata continuam turul de oras cu Catedrala Patriarhala Sf Treime – Sameba, Fortareata Narikala ce strajuieste orasul si este conectata la zona Abanotubani (arealul bailor sulfuroase). Incepem urcusul pe Autostrada Militara Georgiana ce duce spre inima Muntilor Caucaz. Facem oprire la Ananuri, complex arhitectural defensiv si rezidential din secolul XVI, compus din ziduri de aparare, biserici, pavilioane administrative, fiind un exemplu al artei georgiene. Mergand de-a lungul raului Tergi ajungem in Kazbegi, orasul important al regiunii. De aici, facem un urcus (2 km) catre Biserica Sf Treime Gergeti, aflata la o altitudine de 2170m. Biserica este solitara in peisajul inaltimilor muntoase, si parca sta de veghe asupra ortodoxiei inca din secolul XIV. Pornim catre statiunea Gudauri. Cina si Cazare Gudauri.

Ziua 3

27 august 2017

Mic dejun. Dimineata pornim spre Manastirea Gelati, ctitorie din secolul XII, capodopera epocii de aur georgiene, a fost in perioada medievala un centru academic de formare si sustinere a spiritului georgian. Multi membri ai familiilor principiare isi au locul de veci in aceasta frumoasa manastire. Deasemenea, intram si in Catedrala Bagrati; ambele fiind monumente UNESCO. Ne inchinam la Manastirea Motsameta cu radacini inca din secolul XI, ce s-a ridicat pe locul unde au fost martirizati de catre arabi principii Constantin si David, ce nu au vrut sa treaca la islam. Cina si cazare Kutaisi.

Ziua 4

28 august 2017

Mic dejun. Aceasta zi de PELERINAJ GEORGIA va fi absolut speciala. Pornim spre Zugdidi, pentru a vizita Palatul Dadiani, un complex arhitectural princiar ce ne aminteste de secolul XIX european. Insa, tezaurul acestui palat il constituie Camasa Maicii Domnului. Imparatul Leon si Imparateasa Pulcheria aduc in Constantinopol , in Biserica Vlaherne mai multe odoare luate din Mormantul Maicii Domnului : braul si acoperamantul (camasa). Multe secole de-a randul, se savarsesc multe minuni atat oamenilor in mod particular cat si orasului, prin aceste odoare ale Maicii Domnului. Prin secolul XV camasa este dusa in Rusia, unde se construiesc biserici speciale denumite dupa cea din Constantinopol. Dupa secolul al XVIII aceasta relicva sfanta este mentionata ca fiind in Georgia, iar dupa anii 1930 este mentionata in inventarul Muzeului Dadiani. In fiecare an, la data de 15 iulie Camasa Maicii Domnului este scos spre inchinare la Biserica Vlaherne din Zugdidi, in cadrul slujirii Sfintei Liturghii de catre ierarhii locali, in prezenta unui numar impresionant de pelerini. Cina si cazare Kutaisi.

Ziua 5

29 august 2017

Mic dejun. Ne indreptam spre vechea capitala a Georgiei si anume Mtskheta, de unde s-a proclamat crestinismul ca religie de stat. Manastirea Jvari, monument UNESCO, a fost construita in secolul VI, si se afla chiar pe locul unde Sf Nina, cea care l-a convertit pe regele ivir si implicit poporul, a infipt in pamant Crucea de Lemn. Catedrala Svetitskhoveli, construita in forma actuala inca din secolul XI, este catedrala „ stalpului de viata datator” (dupa etimologia numelui), caci conform traditiei peste mormantul tinerei ce a murit cu Camasa Mantuitorului in brate, a crescut un cedru din care s-a construit biserica. Manastirea Samtavro, este o manastire de maicute, a carei vatra monahala isi are radacinile inca de increstinarea Iviriei, adica a fost contruita pentru Sf Nina de catre rege. Tot aici, se gasesc si moastele Sf Gabriel, unde mii de geogieni vin in pelerinaj mai ales pe 7 ianuarie. Cazare Tbilisi.

Ziua 6

30 august 2017

Mic dejun. Pornim spre Kakheti, in estul tarii, o regiune cunoscuta pentru viata monahala in pesteri, dar si pentru vaile fertile, podgoriile intinse, varfurile inzapezite ale Caucazului. Ne inchinam in Manastirea Bodbe, unde se afla mormantul Sf Nina, Luminatoarea Georgiei. Urmatorul popas va fi la Manastirea Alaverdi, construita de catre calugarul asirian Iosif, pe locul unui templu. Aici este biserica cea mai inalta din Georgia, dupa Catedrala Sfintei Treimi din Tbilisi. Facem un popas la crama manastirii pentru a degusta un vin din podgoriile manastiresti. Ne intoarcem spre Tbilisi pentru un tur de noapte al orasului, sau, optional, pentru o cina cu program folkloric georgian. Transfer catre aeroport in jurul orei 23.30. Decolare la ora 02.35 cu compania Turkish Airlines.

Ziua 7

31 august 2017

Escala in Istanbul de trei ore, dupa care se aterizeaza la Bucuresti , Aeroportul Otopeni la ora 08.30. Va multumim ca ati fost cu noi in PELERINAJ GEORGIA 2017!

Pretul Include:
 • - bilet de avion Bucuresti – Tbilisi – Bucuresti cu compania Turkish Airlines
 • - taxe de aeroport
 • - 5 nopţi cazare in hotel 3*
 • - 5mic dejun
 • - 3 cine
 • - transfer aeroport-hotel-aeroport
 • - transport cu bus/minibus licentiat
 • - ghid local vorbitor de limba engleza
 • - intrarile la obiectivele din program
 • - insotitor de grup/ teolog/ preot insotitor din partea agentiei
 • - tarif calculat pentru un grup de 15 persoane

 

Pretul nu Include:
 • Cheltuieli personale
 • Asigurarea medicala obligatoriu (39 lei) sau Asigurarea storno si medicala (55 lei)
 • Alte aspecte ce nu sunt trecute la “Servicii incluse”
 • Pentru un grup mai mic, intre 10-15 persoane, se plateste un supliment de 35 euro/pers

 

Nota:
NOTA:

 • - Plata se poate efectua in Euro sau lei (curs BNR din ziua platii + 2%, comision de risc valutar).
 • - Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.
 • - In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.
 • Cazarile se vor face in: Tbilisi, Kutaisi, Gudauri
 • Documentul necesar călătoriei: paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii.
 • - Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective.
 • In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intodeauna cel pentru camera standard! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard va rugam sa accesati pagina web a hotelului.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina etc). Va rugam ca, in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.
 • - Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.   
 • - Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite demonstrate cu acte doveditoare, cum ar fi imbolnaviri / deces,  furtul / distrugerea pasaportului / cartii de identitate.
 • - Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca. Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.
 • - Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti (cu pasaport individual sau carte de  dentitate). Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta are declaratie notariala de la celalalt parinte cu acordul acestuia, sau are hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii, ci insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara de declaratie sau procura notariala data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro
 • Grup minim 15 pers.
 • Nu se acorda reducere pentru a 3-a persoana in camera Double
 • Camera SINGLE, supliment 140 euro
 • In cazul modificarii pretului mondial la combustibil, agentia isi rezerva dreptul de a ajusta tariful in functie de acest parametru.