Tel: 0729.849.665
 

Pelerinaj Armenia 2019, plecare din Bucuresti 26 iulie, 799 euro

 • Destinatie: ALTE DESTINATII, ARMENIA
 • Durata: 6 zile
 • Plecare: 26/07/2019
 • Sosire: 31/07/2019
 • Pret:

  799 Euro

Pelerinaj Armenia 2019 descopera un crestinism ancestral, al primei tari ce a adoptat crestinismul ca religie de stat. Aici gasim pe Sf Grigorie Luminatorul, dar si lancea cu care sutasul Longhin a strapuns coasta Mantuitorului.

Rezerva acum! Contract Cadru

Pelerinaj Armenia 2019


Ziua 1

26 iulie 2019

Intalnirea cu reprezentantul Agentia de Pelerinaj pe data de 25 iulie 2019 in Aeroportul Henri Coanda la ora 22.30 pentru cursa Tarom Bucuresti – Erevan. Aterizam in Aeroportul Zvartnots la ora 04.10 Transfer catre hotel pentru odihna. Dupa cateva ore, luam micul dejun si plecam pentru un tur de oras al capitalei armenesti, a carui istorie atestata se desfasoara din secolul al VIII-lea ien. Vom vedea: Piata Republicii, decorate in stil architectural traditional armenesc, Parcul Victoriei cu statuia Mama Armenia, Opera, Templul Zvartnots, o perla a secolului al VII-lea. Ne vom opri sa ne inchinam in mareata Catedrala Sf Grigorie Luminatorul, cel ce a crestinat poporul armean si a facut ca Armenia sa fie prima tara din lume ce a adoptat crestinismul ca religie de stat. Finalizata in 1916, catedrala este cel mai mare lacas de cult al armenilor de pretutindeni. Parasim capitala administrativa pentru a ajunge in capital spiritual a Armeniei. La 20 km departare se afla orasul Echmiadzin. Aici se afla prima catedrala construita in Armenia si in lume. Constructia sa, in anii 301-303, se datoreaza Sfantului Grigorie Luminatorul, primul catolicos (patriarh) armean si patronul spiritual al acestei Biserici milenare. Traditia spune ca el a avut o viziune in care Iisus Hristos, pogorat din rai, loveste cu un ciocan de aur pamantul din Vagharsapat, capitala regatului armean, si ii porunceste sa construiasca acolo o biserica. Porunca este dusa la indeplinire si Sfantul Grigore construieste un lacas identic cu cel din vis pe care il numeste “Ecimiadzin” (Pogorat din Unul Nascut). In trezorerie se afla Moastele Sf Grigorie Luminatorul, ale multor sfinti armeni, Lancea cu care a for impusn Mantuitorul pe Cruce, o parte din Arca lui Noe, si vasul in care se face Sfantul si Marele Mir o data la sapte ani. Cazare Erevan

Ziua 2

27 iulie 2019

Mic dejun. Ne avantam pe meleagurile armene si facem un popas la manastirea Khor Virap, care s-ar traduce “fantana adanca”. Este una dintre cele mai vizitate manastiri din Armenia. Motivatia este ca aici a fost incarcerat Sfantul Grigorie Luminatorul timp de 13 ani, inainte de a-l vindeca pe regele Tridates al III-lea de o boala de care suferea. Ca urmare a acestui eveniment, regele s-a convertit, iar Armenia a devenit in mod oficial prima natie crestina din lume, in anul 301. Chiar si astazi vizitatorii pot merge sa vada celula subterana in care a fost tinut prizonier sfantul. Continuam sa mergem pe valea de la poalele Muntelui Ararat, si ajungem la Manastirea Noravank, ce ar insemna “noua manastire”. Constructie datata din secolul al IX-lea, este asezata intr-un defileu stancos ca o straja impotriva invaziilor de la est. Inaintam mai spre sudul tarii si ajungem in Goris, un oras cuibarit intre inaltimile verzi ale dealurilor si muntilor din imprejurimi. Cazare Goris

Ziua 3

28 iulie 2019

Mic dejun. Aruncam o privire asupra site-ului natural Pietrele Dig Dig, si plecam spre un alt frumos complex monastic, si anume Manastirea Tatev. A fost fondata in secolul al IX-lea, pe locul unui fost tabernacol existent inca din timpurile antice. Biserica principala poarta hramul Sf Ap Petru si pavel si se ridica mareata deasupra canionului ce se despica salbatic in peisajul inconjurator. Aici se mai gaseste o constructie interesanta Gavazan, un pilastru octogonal cu o inaltime de 8 m, ce avea functia de a monitoriza cutremurele. Peste canion se afla cea mai lunga linie de teleferic din lume. Traversand trecatoarea Selim, facem un popas la un han Kervansaray Selim, asezat inca din secolul al XIV-lea pe vestitul Drum al Matasii. Ne oprim si la Cimitirul medieval Noraduz, vestit pentru crucile de piatra inca din secolul al VI-lea, pentru a aduce o pomenire celor trecuti in vesnicie. Ajungem in zona lacului Sevan, ce ocupa o suprafata de 5% din teritoriul armean si este considerat printre putinele lacuri din lume la o altitudine de 2000 m. Cazare Sevan

Ziua 4

29 iulie 2019

Mic dejun. Dimineata vizitam Manastirea Sevanavank ce sta parca agatata pe un ponton format de o peninsula in interiorul Lacului Sevan. Construita de Printesa Miriam, a fost urilizata ulterior ca un loc de retragere si pocainta a calugarilor din Echmiadzin. Ulterior mergem la Manastirea Haghpat. Considerata o capodopera a arhitecturii religioase si un centru major de educatie in Evul Mediu, aceasta manastire apartinand Bicericii Apostolice Armene a fost introdusa in patrimoniul UNESCO in anul 1996. Manastirea Haghpat a fost infiintata de Sfantul Nishan (Sourb Nshan).  Trecuta prin multe cutremure, invazii cotropitoare, locasul de cult sta in picioare de-a lungul secolelor. Ultimul popas in aceasta zi va fi la Biserica nasterii maici Domnului, ce a fost construita in secolul al XIX-lea dupa modelul Catedralei Sf Sofia din Constantinopol. Cazare Erevan

Ziua 5

30 iulie 2019

Mic dejun. In ultima zi de Pelerinaj Armenia 2019, ne indreptam spre un alt obiectiv UNESCO din Armnenia, si anume Manastirea Geghard. Dincolo de defileul format de raul Azat, se gaseste acest nestemat al artei medievale armenesti si isi trage numele de la sulita cu care soldatul Longhin l-a impus pe Hristos pe Cruce, si care a fost adusa aici in mamastire pentru prima data. Fiind saparat in stanca, manastirea Geghard detine mai multe biserici si altare, cu o pictura deosebita, marturie a istoriei milenare. La returul spre capitala facem un scurt popas la un sit archeologic, ce este o dovada a influentei grecesti din primul secol, si anume Templul Garni. A fost temple dedicate Zeului Soare, pana cand crestinismul a fost proclamat religie de stat. Ulterioracestui fapt, a fost utilizat ca resedinta de vara pentru familia regala. Ne intoarcem catre Erevan. Cazare Erevan

Ziua 6

31 iulie 2019

Transfer catre aeroport la ora 02.00. Decolare catre casa din Erevan la ora 04.55 si aterizare in Bucuresti la 06.40 . Va multumim ca ati fost cu noi in PELERINAJ ARMENIA 2019 !

Pretul Include:
 • -          Transport avion cursa Tarom
 • -          Taxe de aeroport, bagaj, caterign incluse
 • -          Transport local licentiat in functie de marimea grupului
 • -          6 nopti cazare in hotel de 3*
 • -          Mic dejun
 • -          Taxe de intrare a obiectivele mentionate in program
 • -          Ghid local vorbitor de limba engleza
 • -          Ghid roman insotitor, traducator
 • -          Preot insotitor

 

Pretul nu Include:
 • Cheltuieli personale
 • Asigurarea medicala obligatoriu (43 lei) sau Asigurarea storno si medicala (79 lei)
 • Alte aspecte ce nu sunt trecute la “Servicii incluse”
 • Pentru un grup mai mic, intre 10-15 persoane, se plateste un supliment de 35 euro/pers

 

Nota:
NOTA:

 • - Plata se poate efectua in Euro sau lei (curs BNR din ziua platii + 2%, comision de risc valutar).
 • - Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.
 • - In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.
 • Cazarile se vor face in: Erevan, Goris, Sevan
 • Documentul necesar călătoriei: paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data întoarcerii.
 • - Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective.
 • In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intodeauna cel pentru camera standard! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard va rugam sa accesati pagina web a hotelului.
 • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina etc). Va rugam ca, in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.
 • - Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.   
 • - Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite demonstrate cu acte doveditoare, cum ar fi imbolnaviri / deces,  furtul / distrugerea pasaportului / cartii de identitate.
 • - Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca. Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.
 • - Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti (cu pasaport individual sau carte de  dentitate). Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta are declaratie notariala de la celalalt parinte cu acordul acestuia, sau are hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii, ci insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara de declaratie sau procura notariala data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro
 • Grup minim 15 pers.
 • Nu se acorda reducere pentru a 3-a persoana in camera Double
 • Camera SINGLE, supliment 160 euro
 • In cazul modificarii pretului mondial la combustibil, agentia isi rezerva dreptul de a ajusta tariful in functie de acest parametru.
 • In cazul modificarii paritatii euro/dolar, agentia isi rezerva dreptul de a ajusta tariful in functie de acest parametru.